icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Zorgen dat alles op rolletjes loopt, zit in mijn DNA”

Project & Change Talents

Frederike van Tol is als PMO’er is in september gestart bij Project & Change Talents. Sinds haar eerste baan als directiesecretaresse weet ze dat bijdragen aan het succes van projecten haar op het lijf geschreven is. Ze voelt zich dan ook helemaal op haar plek bij haar nieuwe werkgever. “Zorgen dat alles op rolletjes loopt, zit in mijn DNA.”

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

PMO-tooling

Frederike werkte 11 jaar bij de Universiteit Leiden, waar ze van assistent van de Instituutsmanager doorgroeide naar Project Management Ondersteuning. “Ik heb daar samen met de portfoliomanager een PMO-office opgezet. Als PMO’er ondersteunde ik vooral op portfolioniveau en zorgde voor de processen en procedures. Projectmanagers hadden het vertrouwen naar mij toe te komen met vragen, we checkten samen of documenten op orde waren en ik hielp projectmanagers met het reviewen daarvan. Daarnaast werkte ik nauw samen met de portfoliomanager om te bepalen welke mensen bij een project moesten worden betrokken. Ook hielp ik projectmanagers door te beoordelen of hun wensen haalbaar waren en hoe we hen daarin het beste konden ondersteunen. En niet onbelangrijk: ik was verantwoordelijk voor de PMO-tooling, was betrokken bij de aanschaf, inrichting en uitrol en zag erop toe dat deze goed werd gebruikt. Uiteindelijk groeiden we naar een PMO-team van 11 mensen.”

Meer inhoudelijk werk

Die groei betekende echter dat Frederike minder betrokken was op de inhoud van projecten, iets wat ze het liefste doet. Daarom besloot ze in gesprek te gaan met Project & Change Talents. “Gert-Jan had me via LinkedIn benaderd en ik besloot nader kennis te maken. Meteen vanaf het begin had ik het gevoel dat ik welkom was. De organisatie voelt als een warm bad. Als PMO’er bij Project & Change Talents kan ik nu op verschillende plekken doen waar ik goed in ben en hoop daarbij nog meer talenten van mezelf te ontdekken.”

Vertrouwen

De midlance-constructie bij House of Talents hielp bij haar keuze, vertelt Frederike. “Ik kreeg meteen een vast contract, wat aantoont dat ze vertrouwen in me hebben. De Business Managers zoeken opdrachten voor je. Daar kun je over meedenken en aangeven waar je interesse ligt. Als zelfstandige werken past niet bij mij, maar deze constructie voelt wel heel goed.”

Benaderbaar

“Ik denk dat het regelen en ondersteunen in mijn DNA zit. Ik ben ooit begonnen als directiesecretaresse bij Zeeman textielSupers, dus ik doe het al mijn hele werkende leven. Ik word het gelukkigst als ik de pijnpunten uit een project kan halen en de opdrachtgever tevreden is met het eindresultaat. Hierin bijdragen motiveert me en geeft me voldoening.

Benaderbaar zijn en blijven en daarmee de kloof tussen verschillende afdelingen binnen een organisatie kleiner maken: voor mij is dat heel vanzelfsprekend, maar blijkbaar ligt daar mijn kracht. Ik ben heel servicegericht en ben ervan overtuigd dat ik dit, samen met mijn andere kwaliteiten, heel goed kan inzetten bij mijn toekomstige opdrachtgevers.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
Frederike van Tol
Frederike van Tol /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!