icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“In elke branche is wel een PMO nodig”

Project & Change Talents

Op 1 september begint Onur Kaplan aan een nieuwe uitdaging bij Project & Change Talents. Hij is blij om zich verder te ontwikkelen bij een bedrijf dat zich specialiseert in Project Management Ondersteuning. “Ik kreeg meteen opdrachten die perfect bij me passen.”

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Van IT naar PMO

Onur studeerde Business IT en Management en werkte een tijd bij Capgemini als Business Analist. Al snel kwam hij daar in aanraking met het PMO-vak en bleek er talent voor te hebben. “De veelzijdigheid, het ondersteunende karakter en werken met mensen spreekt me hierbij aan. Bij Capgemini kon ik niet doorgroeien in deze rol. Daarom besloot ik verder te kijken.” Onur zocht op Google naar PMO en vond Project & Change Talents als eerste zoekresultaat. Hij ontdekte dat zij zich volledig toeleggen op het vak wat Onur zo graag doet: PMO.

Feest van herkenning

De website was een feest van herkenning. “De match tussen ons was onmiskenbaar. Goed functioneren in meerdere projecten tegelijk, multidisciplinair, gemakkelijk contact maken en overzicht houden: dit was op mijn lijf geschreven. Bij de eerste ontmoeting met het team merkte ik dat zij dezelfde achtergrond, interesses en vaardigheden hebben. Dat bevestigde: ik ben hier op de juiste plek.”

Eigen werk indelen

Als midlancer krijgt Onur de vrijheid om zijn eigen werk in te richten. “Het is fijn dat Project & Change Talents mij de ruimte geeft om mijn werk op mijn eigen manier te doen. Ik hou er niet van om strak aangestuurd te worden. Die vrijheid geldt bijvoorbeeld ook voor het sparen voor je pensioen. Dat kan via Project & Change Talents, maar kun je ook zelf regelen.”

Dankbare rol

PMO zijn is heel dankbaar, vindt Onur. Het leukste vindt hij de impact die hij heeft in een team. “Het management stuurt op informatie die ik aanlever. Als PMO neem je tijdrovende taken weg, zoals financiële taken of urenadministratie, zodat het management zich op de inhoud kan concentreren. Dat bespaart ze veel tijd en gedoe. Daarnaast ben je een schakel tussen het management en de uitvoerende teams. Ik ben vaak op de werkvloer, dus ik begrijp goed wat ze nodig hebben en kan dat vertalen naar het management. Mensen voelen zich ook vrijer om met mij als PMO te praten.”

Toekomst

Onur denkt dat hij bij Project & Change Talents verder kan kijken dan alleen de IT-sector. “Ik voel me thuis in een IT-omgeving, maar wil breder kijken en bij dit bedrijf kan dat. Overal waar processen zijn en managementvaardigheden nodig zijn, is er behoefte aan een PMO.”

Bij veel organisaties is het begrip PMO nog niet bekend, weet Onur. “Project & Change Talents laat heel goed zien wat de toegevoegde waarde van een PMO is. Voor iedereen die wil werken als Projectsecretaris of PMO, is Project & Change Talents de ideale plek. Als gespecialiseerd bedrijf benadrukken ze sterk wat PMO’s kunnen toevoegen aan een organisatie. Het is een goede plek om je echt te specialiseren in dit vak.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!