icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“PMO is onderdeel van mijn persoonlijkheid”

Project & Change Talents

Anne van der Tuuk begon in juni als nieuwe collega bij Project & Change Talents. Midlancen beschouwt ze als een avontuur waarbij ze nieuwe uitdagingen aangaat en haar expertise verder kan ontwikkelen.

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Internationale ervaring in duurzaam toerisme

Anne begon haar loopbaan in Zuid-Afrika, waar ze manager was bij een reisorganisatie die zich richtte op duurzaam toerisme. Het werken in de duurzaam toerismebranche heeft volgens haar veel overeenkomsten met het PMO-vak. “Plannen, organiseren en afstemmen zijn belangrijk in zowel de reiswereld als in mijn huidige werk als PMO’er. In het duurzaam toerisme staat respect voor de mens en omgeving van het gebied waar je te gast bent voorop. Als PMO’er vind ik het ook van belang dat je oog houdt voor de mens met wie je direct samenwerkt maar ook voor de werkomgeving waarin deze rol zich bevindt. Je draagt zorg voor een prettige werkomgeving waarin je de personen die je ondersteunt echt ontlast.”

Passie voor PMO

Terug in Nederland ontdekte Anne haar passie voor het werken als PMO’er. “PMO is onderdeel van mijn persoonlijkheid”. Coördineren, samenbrengen en doelgerichtheid passen bij mij en ik heb gevoel voor de mens achter de processen en de procedures. Daar vertrouw ik op, om ervoor te zorgen dat iedereen effectief samenwerkt en het doel bereikt.”

Spin in het web

Als PMO’er geniet ze ervan om de spin in het web te zijn. “Geen dag is hetzelfde. Hierdoor leer ik voortdurend nieuwe dingen en blijf ik groeien.” Voor Anne is het opbouwen van een goede relatie met de programma- of projectmanager met wie ze samenwerkt essentieel. “Maar het gaat verder dan alleen de persoon die ik ondersteun. Ik vind het ook belangrijk dat andere teamleden het vertrouwen hebben om naar mij toe te komen met vragen.”

Met een glimlach vertelt ze dat PMO soms lijkt op sociaal werk. “Mensen komen vaak bij me met problemen waarover ze willen praten, of waarvoor ze advies nodig hebben. Doordat ik verbinding maak, netwerken opbouw en problemen oplos, kan ik een waardevolle bijdrage leveren aan het succes van projecten. Ik hoop dat dit ook zo is bij Project & Change Talents.”

Warme thuisbasis

Toen Project & Change Talents haar benaderde via LinkedIn, besloot Anne nader kennis te maken. Ze was aangenaam verrast door de warme en menselijke omgeving. “Ik voelde me gezien en gewaardeerd als mens, niet slechts als een nummer. Het midlancen zie ik als een avontuur: je gaat steeds nieuwe uitdagingen aan. Volgend jaar kan ik weer iets heel anders doen dan nu. Het is interessant om een kijkje in de keuken te nemen bij andere bedrijven. Project & Change Talents is daarbij een thuisbasis waarop je kan terugvallen. Waar je samen met andere experts vaardigheden ontwikkelt, die je inzet bij de bedrijven waar je werkt.”

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise
Anne van der Tuuk
Anne van der Tuuk /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!