icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents

“Ik breng graag een positieve energie op de werkvloer”

Project & Change Talents

In september is Sahar Jafari begonnen als PMO'er bij Project & Change Talents. Ze is meteen gestart als Unit Secretaris bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Tegelijkertijd rondt ze een master af. “Ik wil mezelf continu blijven ontwikkelen.”

Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

PMO-taken als wetenschapper

Sahar begon haar loopbaan in de wetenschap. Ze studeerde moleculaire biologie en ging werken als Research Analist in een laboratorium. In het lab ontdekte ze Project Management Ondersteuning (PMO). “Als wetenschapper moet je projecten runnen en daar voer je allerlei PMO-taken voor uit. Je moet een planning maken, bepalen hoeveel Fte’s je nodig hebt en berekenen hoeveel het project gaat kosten. Een collega en ik hebben hiervoor een PMO-afdeling opgezet, waardoor we veel werk uit handen konden nemen van de teamleiders in het lab.”

Uitlening via secondment

Om te kijken of ze het vak echt leuk vond, ging Sahar via een secondment (tijdelijke uitleen) werken als PMO’er. Daarna besloot ze om zich hier volledig op te richten. “Ik vind het leuk om service te bieden aan een team en om in teamverband complexe vraagstukken op te lossen. Werken als PMO’er kan heel uitdagend zijn. Maar ik zorg ervoor dat ik het leuk maak voor mezelf en voor anderen, door altijd positief om te gaan met collega’s. Ik ben heel makkelijk in de omgang en sta open voor iedereen.”

Master afronden

Naast een nieuwe baan is Sahar ook bezig met het laatste deel van haar master: Business Process Management en IT. Ze is klaar met de voorbereiding en gaat nu naar de eindfase: de afstudeerscriptie afronden en verdedigen. “Ik heb deze master gekozen omdat ik graag organisaties wil helpen om hun producten of diensten beter, slimmer en eenvoudiger te maken. Veel bedrijven zijn bezig om hun systemen te automatiseren en vinden het lastig om medewerkers hierin mee te nemen. Die moeten geïnformeerd worden, training krijgen. Dat klinkt makkelijk, maar is veel complexer dan het lijkt.” 

Werken met verschillende opdrachtgevers

Na 12 jaar laboratorium was het voor Sahar tijd om verder te kijken. Zo kwam ze terecht bij Project & Change Talents. “Ik wil altijd nieuwe dingen leren. Hier werk ik bij verschillende opdrachtgevers, waardoor ik nieuwe vaardigheden kan opdoen en een breder netwerk kan opbouwen. Ik vind het fijn om nu bij een team van PMO-experts te horen. We kunnen sparren en elkaar helpen. Midlancen geeft me daarbij flexibiliteit en vrijheid om te kunnen kiezen welke projecten en opdrachtgevers ik wil aannemen.”

Haar eerste opdracht is bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. “Ik wilde heel graag in de publieke sector werken en dat is gelukt. Ik ga ze helpen om een aantal afdelingen te harmoniseren, met ondersteuning van Scrum- en Agilemethodieken. Daar heb ik ervaring mee en het is onderdeel van mijn master. Het is een mooie uitdaging, waarbij ik hoop met een frisse blik te helpen bij het vinden van oplossingen voor hun complexe vraagstukken.

Overzicht nieuws
Expertise

Project, programma en portfolio office

Project, programma en portfolio office

Over deze expertise

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!