icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents
Nieuws 26/06/2024

“Als Midlancer ben ik heel erg zelf in control”

Alfred van Wouw interim expert Project & Change Talents

Sinds augustus 2023 werkt Alfred van Wouw als Business & Proces Expert bij Project & Change Talents. Hij begon direct bij een opdracht voor Royal Schiphol Group. In de toekomst hoopt Alfred op complexe opdrachten terecht te komen, waar hij zijn strategische talenten kan inzetten. “Procesoptimalisatie, softwareontwikkeling, change management, dat vind ik erg leuk en is wat ik goed kan.”

Bij Royal Schiphol Group representeert Alfred de technologische afdelingen binnen bouwprojecten. “Schiphol bouwt en verbouwt heel veel en waar er verbouwd wordt, raakt men altijd technologie. Denk aan sensoren, een liftintercom, camera’s, bekabeling en ga zo maar door. Stel dat er een corridor verbreed moet worden, dan bekijk ik vanuit het projectteam wat er allemaal moet gebeuren aan het verleggen van kabels, het opnieuw afstellen van camera’s, software, enzovoort. Juist al die dingen die heel belangrijk zijn, maar al snel vergeten worden.”

“Ik ben zelf veel meer in control”

Alfred kwam bij Project & Change Talents terecht op aanraden van een bekende die hier al werkte. Het Midlance concept sprak hem enorm aan. “Ik wilde graag dingen meer in eigen hand hebben. Hiervoor werkte ik via een traditioneel detacheringsbureau, maar dat paste niet bij mij. Als Midlancer ben ik veel meer in control. Ik kan zelf aangeven wat ik nodig heb, heb de vrijheid om zelf te kunnen kiezen, maar kan ook om hulp vragen bij lastige zaken. Afhankelijk van de behoefte, krijg je ondersteuning.” Alfred is heel enthousiast over het Midlance concept, maar geeft wel aan dat het bij je moet passen. “Ik voel me ontzettend goed in dit concept, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Je moet een ondernemende mindset hebben en wat risico’s durven nemen. Als je een gebaand pad wil, dan is dit niets voor je.”

"Als je jezelf ontwikkelt, komt de vooruitgang vanzelf”

Met name de mogelijkheden op het gebied van zelfontwikkeling trokken Alfred enorm aan. “Zelfontwikkeling leidt tot vooruitgang, zowel financieel als persoonlijk. Ik geloof dat als je jezelf ontwikkelt, die dingen vanzelf naar je toekomen. Met die insteek ben ik hier gekomen en ja, zo werkt het inderdaad. Ze hebben mij een traject met een businesscoach voorgesteld en dat is een heel fijn traject. Het traject loopt nog steeds, maar heeft me nu al veel gebracht.. Ik kan met haar echt sparren op mijn eigen niveau.”

“Met een ondernemende mindset kun je hier floreren”

Het netwerk van collega experts vindt Alfred een pluspunt. “We hebben periodiek samenkomsten met collega’s, variërend van een barbecue tot evenementen. Dat zijn vooral sociale samenkomsten, maar je bent wel echt onderdeel van een groep. De Business Managers doen ook heel erg hun best om iedereen met elkaar in contact te houden. Ze tippen bijvoorbeeld collega’s die met eenzelfde onderwerp bezig zijn en zijn op die manier een koppelende schakel. Dat doen ze heel erg goed.”

Overzicht nieuws
Project Change Talents
Alfred van Wouw /
Business & Proces Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!