icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents
Nieuws 22/05/2024

“Tegengas geven wordt vaak gewaardeerd”

Sandra Bijwaard Project & Change Talents

Onze expert Sandra Bijwaard begon ooit als docent Spaans bij een grote scholengemeenschap. Nadat ze doorgroeide en allerlei strategische functies bekleedde – beleidsadviseur, projectmanager, programmamanager en bestuurssecretaris – werd het tijd voor een nieuwe uitdaging bij Project & Change Talents, waar ze een interim-opdracht bij UHT doet.

Van 25 jaar in vaste dienst naar Midlancen

“Na 25 jaar voor dezelfde scholengemeenschap gewerkt te hebben, was het tijd voor iets nieuws. Maar wat ik precies wilde doen, wist ik pas toen ik het verhaal las van een oud-collega. Hij vertelde mij over House of Talents en Midlancen en vond het meteen interessant. Ik had niet zo veel zin om zelf op zoek te gaan naar opdrachtgevers, maar de constructie van Midlancen leek mij superinteressant, omdat dat daarbij juist niet hoeft.

Ik hakte de knoop door om de school vaarwel te zeggen en dat is nog steeds een goede keuze gebleken. Nadat ik aan de slag ging bij Project & Change Talents, begon ik meteen bij mijn opdracht bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen – onderdeel van Dienst Toeslagen. Ik werk indirect mee aan het gemeenschappelijke doel gedupeerde ouders te begeleiden naar hun herstel – een hele mooie job om te doen.”

Maatschappelijk werk en structureren

“Binnen mijn cluster hebben de eindverantwoordelijken van zes afdelingen wekelijks overleg, en ik bereid dat overleg voor. Ik zorg dat de juiste stukken binnenkomen en na afloop zorg ik ervoor dat de mensen terugkrijgen wat er is besproken. Ook houd ik een besluitenlijst bij.

Ik vind het enerzijds heel mooi dat ik maatschappelijk werk doe – het is interessant om te zien wat er aan de achterkant gebeurt als er in de politiek besluiten worden genomen. Maar mijn hart gaat ook sneller kloppen van het feit dat ik dingen kan structureren en dat ik alles op tijd kan afhandelen.”

Tegengas geven

“Een andere verantwoordelijkheid is iedereen achter de broek aan zitten om ervoor te zorgen dat ik op tijd de juiste stukken ontvang. Er zit haast achter en ik doe mijn best om daarin mee te gaan, maar het moet wel realistisch zijn. Dus af en toe moet ik ook voorstellen het even iets langzamer aan te doen en tegengas geven. Ik heb dat in de loop der jaren geleerd en dat wordt eigenlijk altijd gewaardeerd.”

Je eigen waarde herontdekken

“Bij UHT heb ik weer ontdekt hoe waardevol ik ben in deze nieuwe organisatie. Als je 25 jaar voor dezelfde organisatie werkt, ken je je eigen waarde niet zo goed. Ook heb ik herontdekt hoe fijn het is om met jonge collega’s samen te werken. Er komt zoveel enthousiasme van af!”

Een opdracht die echt bij mij past

“Het mooie van Project & Change Talents vind ik dat ze echt zoeken naar een opdracht die bij je past. En omdat ik onderdeel ben van een grotere organisatie, kun je als Midlancer aan de slag gaan bij opdrachtgevers waar je als freelancer normaal niet zou binnenkomen. Zonder Project & Change Talents was ik nooit op een opdracht gekomen bij UHT.”

Overzicht nieuws
Sandra Bijwaard
Sandra Bijwaard /
PMO Expert

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!