icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Nieuws 26/06/2019

House of Talents: een verzamelplaats van gedreven experts

THN

Experts die bij House of Talents (HoT) en bij de 13 gespecialiseerde domeinen werken zijn stuk voor stuk uit bijzonder hout gesneden. “Zij werken snoeihard, hebben de juiste inhoud en skills en staan bekend om hun hulpvaardige, gedreven en proactieve houding.”, aldus Esther Scheffener, CEO van HoT en eindverantwoordelijk voor o.a. de bedrijven TriamFloat, TriamFloat Onderwijs, PlusTalent Onderwijs Management, PMO Partner, RO Partner, Digital Marketing Partner, Sociaal Domein Partner, UX Partner, VerzuimTalent, Pragmatics en EMC Performance. Volgens Esther hebben zij een uniek soort DNA.

Het is bijna magisch om te zien met hoeveel passie onze experts met hun vak bezig zijn!
Esther / Directeur House of Talents

“Eerlijk gezegd had ik tot, pak ‘m beet, 15 jaar geleden nog nooit van House of Talents gehoord.” vertelt Esther. “Ik werkte destijds als Hoofd Opleidingen bij Agis en werd -vlak voor mijn zwangerschapsverlof- benaderd door Marieke Megens, tot op heden een van de TriamFloat topexperts. Ze vroeg of ik Float (red: inmiddels TriamFloat) kende en vertelde over de mogelijkheid om op interim basis onderwijskundigen in te zetten. Dat leek me wel wat en we spraken af dat twee experts van Float de honneurs zouden waarnemen tijdens mijn afwezigheid.”

Lachend: “En wat denk je? Toen ik na mijn verlof op mijn werkplek terugkeerde, viel mijn mond open. De Floaters hadden in korte tijd de basis zó goed op orde gebracht, dat ik wel weer naar huis kon. Werkelijk alle processen waren geoptimaliseerd. Er waren handleidingen en een beleid geschreven, planningen gemaakt en alle financiën waren in dashboards gegoten. Zij hebben gedacht: als Esther straks terug is van verlof, moet alles tot in de puntjes geregeld zijn.”

“Op dat moment viel bij mij het kwartje: bij Float werken mensen die een ‘ambacht’ uitvoeren. Zij kunnen iets unieks wat je niet overal kunt krijgen. Zij lopen een bedrijf binnen met het idee: ik ga jou helpen!” Nadat Esther Marieke complimenteerde met de fantastisch uitgevoerde opdracht, besloten de twee een keer samen koffie te drinken. “Op kantoor, toentertijd, in Soesterberg raakte ik steeds meer onder de indruk van Float als bedrijf. Lang verhaal kort: in die gesprekken kreeg ik een baan als Business Manager aangeboden waar ik volmondig ja tegen zei. Vervolgens heb ik in totaal vijf jaar als Business Manager en later als Executive Business Manager bij TriamFloat gewerkt. En heb ik van TriamFloat een marktleider weten te maken. Dat was niet gelukt zonder al die betrokken experts. Ik ben enorm van dat bedrijf gaan houden en de TriamFloat experts nog meer gaan waarderen.”

Toen Esther toetrad tot de directie van House of Talents werd zij ambassadeur van álle bedrijven en medewerkers die onder de paraplu van de HoT holding vallen. “En weet je wat opvalt: dat bijzondere DNA waar ik het eerder over had, zit door de hele organisatie geweven. Van onze receptionistes tot Qoppanen, van onze financiële administratie tot PlusTalenters, van onze office managers tot Giraffers: stuk voor stuk zijn het sociaal betrokken experts met passie voor hun vak. En stuk voor stuk hebben zij het gevoel dat ze echt het verschil maken. We hebben onderling respect en vertrouwen in elkaar: het is een bijzonder slag mensen wat hier werkt."

Er heerst ook een groot gevoel van samenhorigheid, weet Esther uit ervaring. “Toen onze dierbare collega, Karin Hoonakker met haar man en zoon overleed tijdens de MH17-ramp -wat een zeer verdrietige tijd was- voelde je de verbondenheid in het pand. De troost die iedereen bij elkaar zocht en de aandacht en hulp naar elkaar. Ik ben me er van bewust hoe uniek en bijzonder dit is en wat dit zegt over de bedrijfscultuur.”

Het klinkt misschien overdreven, maar mijn werk voelt als een thuis en de mensen hier voelen als familie.
Esther / CEO House of Talents

House of Talents groeit als kool, maar Esther benadrukt hoe belangrijk het is om mensen dichtbij je te houden. “Onderschat het sociale aspect nooit. Hoe groot je ook wordt: mensen moeten zich gesteund en gehoord voelen. Daarom willen we -ook als directie- iedereen die hier werkt persoonlijk kennen. Zo zijn we geregeld aanwezig op MT’s, kennissessies, meet & eats en andere teamactiviteiten.”.

Ook de Business Managers, die dagelijks voor de mensen en opdrachtgevers zorgen, koesteren hun experts. Esther: “Zij zijn niet alleen non stop bezig met het runnen van een bedrijf, maar geven ook hun team de nodige aandacht. Wil je een opleiding volgen? Past deze opdracht bij jou? Is er een goede de balans tussen zakelijk en privé? Zij zijn een sparringpartner en indien nodig een brede schouder.” En er wordt ook door middel van mooie salarissen, o.a. met ons midlance-model, goed voor hen gezorgd. Andersom kunnen de Business Managers zelf natuurlijk ook rekenen op een luisterend oor en rugdekking.

De directie heeft grenzeloos vertrouwen in hun kennis en kunde en willen dat zij alle kansen krijgen om hun BV te laten groeien. Om hun dromen waar te maken.
Esther / CEO House of Talents

Zijn er na deze lofrede ook nog verbeterpunten te benoemen? Esther: “Op één front mogen alle experts nog groeien, als je het mij vraagt. Bescheidenheid siert de mens, maar ergens vind ik het zonde dat iedereen zich zo bescheiden opstelt. Als ik in mijn netwerk vertel bij welke bedrijven onze experts rondlopen, is iedereen onder de indruk. Hier binnen het bedrijf doet iedereen alsof het de normaalste zaak van de wereld is om kind aan huis te zijn bij Ahold, KLM, de Politieacademie, Heineken, RWS, ING, ’s Heeren Loo en een hele rits van andere A-kwaliteitsbedrijven en instanties. Aan de andere kant: misschien zit die bescheidenheid ons niet zo in de weg. Als je zoveel kennis van zaken hebt en van aanpakken weet, weet iedereen je toch wel te vinden.”

Overzicht nieuws
the human network
Esther Scheffener /
Chief Executive Officer/Directievoorzitter

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!