icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij House of Talents
Blog 12/04/2019

"Je kunt meer bereiken met de juiste focus en mindset"

event

Op uitnodiging van Hofmeier waren we bij een lezing van breinexpert Mark Tigchelaar en topschaatser Mark Tuitert. Een topsporter en een neuropsycholoog na elkaar op een podium zetten bleek een boeiende combinatie. Topsport en je hersenen hebben immers álles met elkaar te maken!

Het woord was eerst aan Mark Tuitert. In zijn verhaal "Zonder strijd geen overwinning" viel vaak het begrip focus, wat nodig is om als sporter de absolute wereldtop te halen. Mark nam ons mee in zijn reis naar Vancouver, waar hij op 20 februari 2010 Olympisch goud haalde op de 1500 meter.

Het is een verhaal van een man met een grote passie: schaatsen. Hij kende in zijn jaren als topsporter successen, maar ook de nodige tegenslagen. Mark: “Uiteindelijk heb ik alle diepe dalen nodig gehad om mijn droom, die gouden plak, uit te laten komen.” Inmiddels is Mark -naast spreker- succesvol ondernemer en schaatst tegenwoordig voor de lol, met zijn kinderen.

Brain
Mark Tigchelaar

Hij gaf het presentatiestokje over aan Mark Tigchelaar, een expert op het gebied van het brein. Deze bestsellerauteur traint ondernemers en topsporters om hun presentaties te verbeteren. Het thema van zijn verhaal was: Hoe werkt focus in je brein? Mark vermaakte de zaal met een interactieve petje op-petje af-quiz en oefeningen om je hersenen te trainen.

De feiten waren confronterend: “Je wordt per werkdag 240 keer onderbroken door externe factoren, zoals een collega of een telefoontje. Maar je wordt maar liefst 500 keer onderbroken door je eigen gedachten.” Ook deden we een oefening waaruit bleek hoe lastig task switching is, in tegenstelling tot multi tasken.

Het was een geslaagde avond, met inspirerende sprekers en nieuwe inzichten. Met mijn persoonlijke focus komt het wel goed: als kers op de taart zat het nieuwste boek van Mark Tigchelaar 'Focus aan/uit' in de goodiebag. Hier ga ik de komende tijd op focussen!

Alle blogs

Wil je meer weten over House of Talents óf een van haar domeinen? Neem contact op!