icon-youtube

Van freelancer naar Midlancer: hoe Simone het beste van twee werelden combineert

Nieuws

Simone Molenaar

Interim L&D Manager

Simone Molenaar
Simone Molenaar

Als freelancer werkte Simone voor de meest uiteenlopende organisaties. Van Nyenrode Business University tot het St. Antonius Ziekenhuis en het Ministerie van Defensie. Inmiddels werkt ze voor Leadership Talents en mag ze haar jarenlange ervaring als Midlancer in gaan zetten. “De boel opschudden? Daar ligt de échte uitdaging voor mij.”

Terugkijkend op ruim veertig jaar werkervaring springt één organisatie erbovenuit. Dat was die eerste baan waarin alles samenkwam en de blauwdruk werd gelegd voor haar toekomstige carrière. “Ik werkte als programmamanager bij een opleidingsorganisatie op het gebied van IT-vraagstukken. Een vrijgevochten plek, waar je zelf verantwoordelijk was voor hoe, waar en wanneer je je werk deed. Daar begon mijn liefde voor ondernemerschap. Daarnaast ontwierp en ontwikkelde ik er leertrajecten. Leren en ontwikkelen is een eeuwigdurend proces, daar raak ik nooit op uitgekeken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook aan van alles mogen snuffelen, van docentschap tot management, strategie en HR. En altijd in het veld van Learning & Development.”

 

Flexibel en vrij

Na jarenlang als freelancer gewerkt te hebben, gooide de handhaving van de Wet DBA roet in het eten. “Er kwam opeens geen interim-klus meer op mijn pad. Toen dacht ik aan House of Talents, waar waar je dat probleem van schijnzelfstandigheid niet hebt. En beter nog, waar je in een omgeving werkt met gelijkgestemden. Natuurlijk heb je als freelancer mensen in je netwerk, maar dat is toch anders dan wanneer ze wat dichter om je heen staan. Een ander pluspunt? Ik ben en blijf ondernemer in hart en nieren en het Midlancen geeft me het beste van twee werelden. Het is flexibel en vrij, maar ik heb de zekerheid van werk.”

 

Werk creëren

Sinds maart zit Simone in de stal van House of Talents, waar ze druk op zoek zijn naar haar eerste opdracht. In afwachting daarvan heeft ze in-house werk gecreëerd. “Samen met de Business Managers ben ik gaan kijken waar ik mijn tanden in kan zetten. Zo ga ik de website scherp onder de loep nemen en de profilering sterker maken. Ook ben ik een plan aan het schrijven voor het aanbieden van workshops, trainingen en opleidingen, zodat we onze expertise in de etalage kunnen zetten. Ik denk dat het belangrijk is dat we aan onze klanten laten zien waar we ons mee bezighouden. Netwerkevents zijn een ander punt. Die zijn goed voor de klantenbinding, dus ook daar ga ik een voorstel voor schrijven.”

Complexe crisissituaties

Binnenkort zal Simones eerste opdracht zich aandienen. Hoe ziet die er idealiter uit? Ze vertelt dat ze een voorkeur heeft voor crisissituaties: “Complexe zaken, waarbij mensen uitvallen, bommen barsten en het management steken laat vallen. Dan spring ik graag in. Zelf ben ik een combinatie van analyseren en doen. Analyseren vind ik leuk, maar er moet wél iets mee gedaan worden. Crisissituaties zijn daar uitermate geschikt voor. Ze zijn niet per se leuk, maar je kunt er als werknemer, als team en als organisatie sterker uitkomen. Daar staan we soms niet genoeg bij stil. Vaak willen we onprettige situaties zo snel mogelijk vergeten, maar we kunnen ook denken: ‘Wat kan ik hieruit putten? En hoe kan ik dit gebruiken?’. Misschien heb ik daar zestig voor moeten worden, maar ik merk nu pas hoeveel vormende ervaringen uit mijn leven samenkomen in deze fase.”

Boel opschudden

Simone zegt dat ze nog lang niet klaar is met leren. En nog steeds hoge ambities heeft. “Ik zou best een aanzienlijke positie in een maatschappelijk georiënteerde organisatie willen bekleden. Op zo’n positie kan niemand meer om je heen. Ceo op het gebied van Learning & Development, dat is stiekem wel een droom. Als het kleiner moet? Dan wil ik sowieso impact maken. Zeker, ik haal ook voldoening uit ingezette lijnen voortzetten en op de tent passen. Maar de boel opschudden en dingen krachtig veranderen en verbeteren? Daar ligt de échte uitdaging voor mij.”