icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 10/09/2020

"Ik inspireer, daag uit en ga voor het maximale resultaat"

Erik Pastors

Onze onderwijsmanagers zijn inzetbaar op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Van tijdelijke vervanging tot veranderprocessen, van teamversterking tot onderwijsvernieuwing. Zij ontzorgen het beroepsonderwijs en bieden continuïteit. Zo ook collega Erik Pastors. We stellen hem graag aan je voor.

Waarom heb jij liefde voor het vak van interim-manager binnen het onderwijs?

Mooie vraag. Mijn liefde voor het interim-vak is al vroeg geboren. Binnen de organisaties waar ik werkzaam was koos ik steeds voor posities waarin ‘iets te doen was’, waar problemen moesten worden opgelost en/of complexe vraagstukken ter hand moesten worden genomen. In de uitdaging van het oplossen van complexe problematiek, het werken aan het herstel van vertrouwen en het bieden van perspectief voel ik mij als een vis in het water. De context van onderwijs is daarbij belangrijk voor mij. Onderwijs is mijn grote liefde, het is het hart van de samenleving. Het (vanuit een leiderschapspositie) mogen bijdragen aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van studenten ervaar ik als een voorrecht. In de mix van onderwijsontwikkeling, het op orde brengen van onderwijsprocessen en (team)samenwerking voel ik mij thuis en als de klus is geklaard en in goede handen overgedragen, begint het bij mij weer te kriebelen. Op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging waarin ik opnieuw waarde kan toevoegen aan de wereld van het onderwijs. Dat is voor mij het mooie en inspirerende van het interim-vak.

Ik verbind me met hart en ziel aan de organisatie en haar mensen zonder daarbij mijn professionele blik en distantie te verliezen.
Erik Pastors / Leadership Talents

Wanneer ben jij het meest trots na afronding van een opdracht?

Ik ben het meest trots als ik erin geslaagd ben om een constructieve en inspirerende bijdrage te hebben geleverd aan drie in mijn optiek cruciale aspecten: een groeiende studenttevredenheid, een effectieve teamsamenwerking en optimaal lopende onderwijsprocessen (zowel qua onderwijsontwikkeling en -kwaliteit als qua bedrijfsvoering). Voor mij is daarin essentieel dat ik een situatie achter kan laten waarin team en organisatie zonder mij verder kunnen, waarin de juiste man/vrouw op de juiste plek zit en alle processen adequaat zijn ingericht en verlopen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er strategisch perspectief is binnen een gezonde financiële context. Ik geniet ervan als er over en weer sprake is van waardering en dankbaarheid.

Wat kun je van mij verwachten als interim-manager?

Als ik een commitment als interim-manager aanga, geef ik alle kwaliteit die ik in huis heb. Ik verbind me met hart en ziel aan de organisatie en haar mensen zonder daarbij mijn professionele blik en distantie te verliezen. Ik ben betrokken, loyaal en leg de lat voor mijzelf hoog. Ik ga moeilijke zaken niet uit de weg, heb oog voor oud zeer en benoem mijn waarnemingen. Ik heb respect voor geschiedenis en weet disfunctionele processen op een constructieve wijze aan te pakken. Ik luister, vraag door, oordeel zorgvuldig en laat inhoudelijke argumenten en onderbouwingen leidend zijn. Ik inspireer, daag uit en ga voor het maximale resultaat. En niet onbelangrijk: ik investeer in de ontwikkeling van mensen, gebruik humor en plezier en implementeer verbindende rituelen.

Download het CV van Erik

Erik Pastors / pdf - 643.91 kB
Erik Pastors Interim-manager
Erik Pastors /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!