icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents

Afdelingsmanager/ Teamleider Onderwijs

De interim-managers van Leadership Talents zijn inzetbaar als Afdelingsmanager (AM) of Teamleider (TL) Onderwijs. Dit is een brede rol met verschillende taakgebieden. Als AM of TL heb je de hoofdrol in het teamproces. Je stuurt, schept voorwaarden, ruimt hindernissen uit de weg, creëert uitdagingen en stuurt bij als het nodig is. Teamleden moeten weten wat de doelstelling is van de organisatie, welke rol het team daarin speelt en wat daarin de bijdrage is van ieder teamlid. De TL geeft die helderheid vanuit strategische en tactische kaders zodat teamleden in de operatie weten wat er van hen verwacht wordt.

Essentieel voor teambuilding is het creëren van veiligheid binnen het team. Teamleden moeten onbevreesd hun bijdrage kunnen leveren en hun problemen of hindernissen onbelemmerd kunnen uiten. Als TL heb je voortdurend oog en oor voor teamleden. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in het geven en ontvangen van feedback, het omgaan met kritiek en open communicatie.

Ondersteuning van het team als TL gaat ook over materiële zaken. Het team moet over de middelen beschikken die nodig zijn om de doelstelling te halen.

Naast zijn teamtaken is de TL of AM  verantwoordelijk voor het bijdragen aan de ontwikkeling van de langetermijnvisie en doelen van de onderwijsinstelling. Hij of zij draagt zorg voor verdere professionalisering van het team en de organisatie en geeft correct uitvoering aan P&O-beleid. Ook het opstellen van afdelingsplannen en bewaken van de financiële budgetten kan onderdeel van de functie zijn.

Ben je op zoek naar een ervaren Afdelingsmanager of Teamleider?

Neem contact op met Business Managers Lisette of Jorrit, via 030 – 890 54 15 of office@leadershiptalents.nl

Werken bij Leadership Talents

Leadership Talents is een (t)huis van interim-managers die liefde voor het onderwijs, vakkennis en ervaring met elkaar delen. Wil je kennis maken?

Bekijk de vacatures

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!