icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Blog 01/06/2021

Leven lang ontwikkelen & het 'STAP budget'

Luc

Het thema Leven lang ontwikkelen(LLO) galmt al langere tijd rond in onderwijsland, en begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar in hoog tempo op. Leadership Talents ging in gesprek met collega midlancer Luc Quinten over dit thema.

Luc Quinten
Luc Quinten /
Interim-Manager

We zien de opkomst van de nieuwe MBO-certificaten, waarbij delen van opleidingen te certificeren zijn. De opkomst van Edubadges die mogelijk een nieuwe manier van het vastleggen van competenties gaan inluiden. De groeiende vraag van werkgevers en studenten naar meer diversiteit en flexibiliteit in ons onderwijs. En misschien wel de ontwikkeling die de druk echt gaat opvoeren om als MBO te gaan acteren, het STAP budget. Een regeling die per 1 januari 2022 ingaat en jaarlijks voor 218 miljoen aan opleidingsbudget beschikbaar stelt om per jaar 200.000 mensen een opleiding te laten volgen. Niet alleen ROC’s en HBO’s kunnen aanbod ontwikkelen, maar ook de commerciële aanbieders dingen mee. Dit roept belangrijke vragen op die beantwoord moeten worden om een positie in de markt van LLO te verwerven. Wie is onze doelgroep? Welke wensen en behoeften hebben zij? Welke onderdelen of opleidingen zijn gewild. Naast deze vragen zien we dat scholen worstelen met deze nieuwe doelgroep omdat ze op een andere manier benaderd en behandeld willen worden. Dit vraagt veel van een organisatie en haar personeel.

Zoekt u naar mogelijkheden om uw organisatie klaar te maken voor een Leven-lang-ontwikkelen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Of loopt u vast in de ontwikkeling en/of implementatie? Neem dan eens contact op ons. Onze interim managers hebben veel kennis en ervaring en kunnen uw helpen om uw organisatie voor te bereiden op een toekomst van Leven-lang-ontwikkelen.

Neem contact op
Luc Quinten
Luc Quinten /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!