icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Blog 06/04/2021

Datagedreven werken en besluitvorming in onderwijs-organisaties

Leadership Talents

Datagedreven werken en datagedreven besluitvorming binnen onderwijs, het zijn al jaren hot topics binnen diverse geledingen in onderwijsinstellingen. De interim onderwijsmanagers van Leadership Talents hebben er dagelijks mee te maken. De verwachtingen zijn dan ook groot.

Steeds meer onderwijsorganisaties proberen een antwoord te vinden op de vraag welke betekenis (big) data kan hebben voor hun onderwijs, processen en diensten. Een terechte vraag want de hoeveelheid data die wereldwijd wordt opgeslagen, is de afgelopen 15 jaar elk jaar verdubbeld!

Niet alleen het volume groeit exponentieel maar ook de omloopsnelheid en de variatie in de data. Je mag dus verwachten dat deze ontwikkeling nieuwe kansen biedt voor het onderwijs. Tegelijkertijd roept het ook vragen op. De beschikking over een grote hoeveelheid data en het kunnen koppelen van deze data aan andere bronnen of systemen binnen onderwijsorganisaties vormen geen garantie voor een verbetering.

Jorrit Rehorst
Jorrit Rehorst /
Business Manager

Wat kun je met data binnen onderwijs?

Wat kunnen we binnen onderwijsorganisaties met al die data? De onderwijsmanagers binnen Leadership Talents beïnvloeden er de ontwikkeling van gepersonaliseerd leren mee, analyseren onderwijsrendementen, realiseren er optimale in-, door- of uitstroom mee of kwantificeren de bijdrage van (verandering van) onderwijsprocessen aan de onderwijskwaliteit. 

In samenwerking met de onderwijsorganisatie geven de experts van DataDolpins de analyses weer in duidelijke en overzichtelijke visualisaties waardoor sneller beslist en bijgestuurd kan worden door het management. Kortom, de kracht van datagedreven werken en besluitvorming is enorm!

Maar als je het hebt over werken met data of besluitvorming op basis van data, wat is dat dan precies? Over welke data gaat het dan? Zijn deze data eigenlijk al voorhanden in jouw organisatie? Hoe organiseer je dat? In hoeverre is samenwerking met IT-diensten nodig? Wat betekent AVG hierin? En als die data er is, wie moet er dan toegang toe hebben? En hoe leren we die gebruiker hiermee om te gaan en de juiste analyses te maken? Het zijn vragen die wij binnen Leadership Talents, maar ook binnen andere domeinen binnen House of Talents vaak tegenkomen en waarop de antwoorden niet altijd eenvoudig zijn. Als partner van het onderwijs kunnen wij u helpen uw antwoorden op deze vragen te vinden. Met onze kennis van techniek, onderwijs en projectmanagement zijn we daarnaast in staat uw klantspecifieke oplossing op de juiste manier te implementeren.

Samenwerking binnen House of Talents

Binnen House of Talents maakt Leadership Talents gebruik van aanwezige kennis en kunde op het gebied van datagedreven werken en besluitvorming. In samenwerking met TriamFloat, DataDolphins en PMO Partner bezit Leadership Talents de kennis, vaardigheden en competenties om data gedreven werken en besluitvorming op structurele wijze te borgen binnen onderwijsorganisaties. Door onze krachten te bundelen zorgen wij dat onderwijsorganisaties snel en efficiënt het datagedreven werken kunnen omarmen.

Datagedreven werken en besluitvorming figuur

Wat kunnen we?

Leadership Talents - Onderwijs Management
De onderwijsmanagers van Leadership Talents zijn expert op het gebied van het analyseren en optimaliseren van onderwijsprocessen. Zij kennen en herkennen welke data nodig is en hoe die geïnterpreteerd dient te worden om data gedreven werken en besluitvorming structureel binnen management te borgen. Hiermee worden onderwijsprocessen direct verbeterd ten behoeve van de onderwijskwaliteit en het studierendement.

TriamFloat - Onderwijskunde, Leren & Ontwikkeling
De onderwijskundigen van TriamFloat helpen je om inzichtelijk te maken of de ontwikkelde opleidingen en leerinterventies bijdragen aan het juiste leerresultaat voor de student. Het juiste gebruik van data maakt het leerresultaat meetbaar en geeft richting aan continue verbetering van opleidingen en leerinterventies.

PMO - Inrichting, planning én uitvoering van projecten
De Project Management Officers van PMO Partner staan vaak midden in de verandering en zijn direct betrokken bij projecten om tot data gedreven werken en besluitvorming te komen. Zij richten, plannen en ondersteunen dergelijke projecten tijdens uitvoering om het data gedreven werken succesvol in te bedden binnen de strategische doelstellingen.

DataDolphins – Data specialisten
De professionals van DataDolphins stellen onderwijsorganisaties in staat om betere beslissingen te nemen door hen te helpen data gedreven te werken. Niet alleen de technologische, maar ook de noodzakelijke organisatorische veranderingen horen daar bij en begeleiden zij.

Datagedreven werken en besluitvorming bestaan uit meerdere specialismen! Door de unieke samenwerking van deze vier aparte organisaties aan één en hetzelfde vraagstuk krijgt u als klant de beste specialisten die samen het meest optimale resultaat zullen behalen. U heeft één aanspreekpunt en zo een “turn-key” oplossing.

Verkennen van de mogelijkheden

Bent u geïnteresseerd in wat wij u kunnen bieden? Wilt u weten hoe we u kunnen helpen met het realiseren van datagedreven werken en besluitvorming binnen uw onderwijsorganisatie? Neem vrijblijvend contact op om eens van gedachten te wisselen en de mogelijkheden te verkennen!

Neem contact op
Jorrit Rehorst
Jorrit Rehorst /
Business Manager
Jorrit Rehorst

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?