icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 15/04/2024

“Binnen het Boost Program kan ik mijn professionele vaardigheden verder ontwikkelen”

Welmoed Vonkeman L&D Talents Boostprogram

Onderwijskundige Welmoed Vonkeman heeft een kloppend hart voor educatie. Begin februari startte ze met het L&D Boost Program en ze heeft zich al op verschillende projecten gestort. “Ik werk met mensen die mijn passie voor het vakgebied delen. Daar kan ik echt van genieten.”

Niet meteen in het diepe

Welmoed is onderwijskundige met een achtergrond in Engelse taalkunde en educatie. Naast haar studie Onderwijswetenschappen werkte ze enkele jaren als huiswerkbegeleider, bijlesdocent en examentrainer voor verschillende organisaties. Binnen het Boost Program mag ze zich een jaar lang als expert verder ontwikkelen in het vakgebied waar ze zo van houdt: learning and development. “Mijn master was hartstikke leuk, maar ontzettend theoretisch. Daarom wilde ik ergens gaan werken waar je niet meteen in het diepe wordt gegooid, maar ook praktijkgerichte ondersteuning krijgt.”

Waardevolle trainingen

En dat heeft ze bij L&D Talents gevonden, vertelt ze enthousiast. “Met workshops en trainingen helpen ze je om bepaalde professionele vaardigheden te ontwikkelen, zoals gesprekstechnieken, stakeholdermanagement en het herkennen en inzetten van je eigen invloed. Heel waardevol, want je wandelt hier binnen met veel theoretische kennis, maar weinig praktijkervaring als beginnend L&D expert. Werken op interim-basis is echt een vak op zich. Je wordt op een gestructureerde en goed begeleide manier het werkleven ingeloodst. Je leert ook veel over jezelf. Laatst volgde ik een intense, externe training, waarna ik echt het gevoel had dat ik nieuwe dingen over mezelf had ontdekt. Als starter op de arbeidsmarkt heb je veel aan zulke inzichten.”

Adaptief leren

Inmiddels is Welmoed betrokken bij verschillende projecten binnen L&D. Zo ontwerpt en ontwikkelt ze met behulp van een platform voor adaptief leren modules voor Stichting Edufarma, waarbij ze in de wereld van AI en algoritmen mag duiken. En voor WILA werkt ze aan een e-learning over grensoverschrijdend gedrag. “Zelf ben ik betrokken bij het hele traject. We brengen eerst de behoeften van de opdrachtgevers in kaart en maken een analyse van de leerdoelen. Vervolgens ontwerpen en ontwikkelen we de producten van top tot teen. Ik vind het heerlijk om met dit soort afwisselende opdrachten aan de slag te gaan.”

Samen sparren

Ook het sociale aspect is belangrijk voor Welmoed. “Bij L&D Talents kom je met allerlei mensen binnen het vakgebied in contact en je kunt overal een kijkje in de keuken nemen. Die kruisbestuivingen met collega’s en projectleiders die heel andere dingen doen vind ik inspirerend. Met sommige collega’s werk ik daarnaast regelmatig samen. Dat is fijn, want we kunnen goed sparren en zijn een belangrijk klankbord voor elkaar. Ik kan er echt van genieten dat ik werk met mensen met dezelfde passie voor het vakgebied.”

Toekomst

Waar Welmoed in de toekomst heen zou willen? Dat is ze nog aan het ontdekken. Wel is ze positief verrast over het werk op interim-basis. “Mijn ambitie lag bij het onderwijs en ik ging er altijd vanuit dat ik docent zou worden. Maar op dit moment bevalt het werk als expert bij L&D Talents me heel goed. Er zijn bovendien verschillende hogescholen bij L&D Talents aangesloten, dus wie weet kom ik daar ooit eens terecht. Dat zou wel leuk zijn, want het onderwijs zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden.”

Overzicht nieuws
L&D Expert
Welmoed Vonkeman /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!