icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 23/09/2019

Spelend netwerken op het Connect Festival in Utrecht

TriamFLoat

Vrijdag de 13e is zo’n slechte dag nog niet. Tenminste, deze niet. Ik ben samen met een groot aantal experts uitgenodigd voor het Connect Festival in Utrecht. Het is de laatste editie van het festival waar collega Nina te Riele medeorganisator van is (petje af!). Het festival staat in het teken van netwerken, leren van en met elkaar en het samenbrengen van Learning & Development-professionals. Ik ben nog nooit in Utrecht geweest (shame on me), dus ik laat me verrassen door de wandelroutes.

Google Maps brengt mij vanaf de trein door kleine straten en langs de kanaaltjes naar Brasserie Domplein. Daar start ik met tien andere Learning & Development professionals met koffie en een praatje. Ik praat daar met Rianne die de deeltijdstudie Learning & Development in Organisations aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen volgt. Per toeval heb ik deze studie ook afgerond. We hebben een leuk gesprek en besluiten contact te houden. “Ja, laten we linken!”.

De workshops in het ochtenddeel laten mij door de straten van het centrum struinen en spelen. Ik moet willekeurig mensen op straat vragen hoe zij het liefst leren of wat hun eerste indruk van mij is. Daarnaast moet ik vreemden een compliment geven en ben ik tennisballen aan het gooien. Ik heb gelachen met politieagenten, bouwvakkers en workshopverzorgers. De verzorgers van de tennisbalworkshop kom ik in de middag nog tegen bij andere workshops. Daar bespreek ik met hen de dag en onze bevindingen. Later in de middag ontvang ik een connectieverzoek op LinkedIn.

Bij de afsluitende borrel heb ik met een actrice van Kapok gesproken over haar optreden. Daarnaast wil ik alles weten over de ontwikkeling tot trainingsacteur en hoe zij gekomen is waar ze nu staat. Ze vertelt me dat ze aan de theaterschool gestudeerd heeft en geeft als tip om je aan te sluiten bij een theatersportgroep. Op die manier ontwikkel je jouw acteer- en improvisatievaardigheden. En het is nog leuk ook.

In de trein naar huis kijk ik terug op een geslaagde dag, waarin ik nieuwe mensen binnen mijn vakgebied heb leren kennen. 

Mijn conclusie van de dag: netwerken kan ook spelenderwijs!
Elena / L&D Talents

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!