icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Interview

“Afwisseling, vrijheid en toch verbondenheid met collega’s”

Midlancer Erwin van Oosten - L&D expert

In 2021 nam Erwin van Oosten de stap om als midlancer bij L&D Talents te gaan werken. Een stap waar hij geen seconde spijt van heeft. Via L&D Talents werkte hij onder meer bij het ROC Mondriaan in Den Haag als interim-voorzitter van vier examencommissies. Vanuit zijn rol als interim-voorzitter werkte hij hier aan het verbeteren van verschillende processen. “Ik vind het fantastisch om te kijken naar de kwaliteit, te analyseren wat beter kan en vervolgens acties uit te zetten.”

Als Learning & Development Expert gaat Erwin nu telkens naar een nieuwe opdracht, waardoor hij elke keer geprikkeld wordt en uitgedaagd blijft. Dit is voor hem een belangrijk voordeel ten opzichte van zijn vorige werkgevers. “Ik merkte steeds dat ik na een paar jaar uitgekeken raakte op het werk. Een oud-collega was net als midlancer begonnen bij L&D Talents en heeft mij enthousiast gemaakt om ook als midlancer aan de slag te gaan.”

Verbinding met collega’s

Erwin vindt het werken met een groep vakgenoten een groot voordeel van midlancen. Hoewel zijn collega’s meestal net als Erwin op een opdracht zitten, ervaart hij toch veel verbinding met ze. “L&D Talents organiseert daarvoor bijvoorbeeld “meet and eats”, waarbij collega's s ‘avonds samen eten en een workshop of presentatie van een collega bijwonen. Daarnaast zijn er themagroepen waar je lid van kunt worden en worden er door collega's privé-activiteiten gepland waar je aan kunt deelnemen. En als je een vraag stelt, dan is er altijd wel iemand die je wilt helpen."

Midlancen kent nog meer voordelen, vindt Erwin. Zo ervaart hij veel vrijheid. “Ik kan bijvoorbeeld zelf, in overleg met de opdrachtgever, mijn vakantiedagen en werktijden bepalen. De opdrachtgever is daar vaak flexibel in.”

Midlance versus freelance

Als midlancer heb je veel voordelen die je ook als freelancer hebt, zoals een goed salaris en veel vrijheid, vindt Erwin. “Het voordeel van midlancen is dat je nauwelijks administratie hebt. Bovendien heeft L&D Talents een groot klantenbestand. Zij zoeken vooraf opdrachtgevers uit die goed bij jou passen. Als freelancer moet je zelf je klantenbestand opbouwen.”

Eigen ontwikkelbudget als midlancer

Erwin verwacht nog lang bij L&D Talents te werken. “Nu richt ik mij nog vooral op opdrachten binnen het mbo, maar ik wil mezelf verder ontwikkelen om ook opdrachten te doen binnen het hbo, op universiteiten en bij andere bedrijven. Ik ga daarvoor op initiatief en kosten van L&D Talents een training volgen om mijn kennis over het hbo te vergroten. Daarnaast heeft elke expert een eigen ontwikkelbudget dat besteed kan worden aan alles wat met je ontwikkeling te maken heeft. Een mooi initiatief”, vindt Erwin.

Erwin voelt zich als midlancer bij L&D Talents helemaal op zijn plek. “Alles is goed geregeld. Als je een probleem of een vraag hebt, wordt er snel gereageerd en ze denken met je mee. En als midlancer heb ik een goed salaris, afwisseling, vrijheid en toch verbondenheid met mijn collega’s. Ik ben blij dat ik hier aan de slag ben gegaan.”

Is midlancen ook iets voor jou?

Lees meer over het midlance model

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!