icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 20/04/2023

Wat weet jij allemaal van Low-code tools?

QoppoConsult

Dit keer zijn de experts bij elkaar gekomen om kennis op te doen van Low-Code tools. Collega experts Reza Aghdam en Halil Güner organiseerde samen een kennissessie, waarbij ze een introductie hebben gegeven van Low-code. Welke Low-code tools zijn er? Wat zijn de voordelen en nadelen? Dit zijn allemaal vragen die aan bod kwamen tijdens deze kennissessie.

Behalve een uitleg over wat Low-code is, hebben Halil en Reza een diepere blik op verschillende Low-code tools zoals Outsystems, Mendix,Betty Blocks,Thinkwise, Pegasystems gegeven.

Tijdens een volgende sessie is het idee om meer hands-on praktijkervaring op te doen met verschillende Low-code tooling
Halil Güner / IT Test Talents

Wat is eigenlijk Low-Code?

Low-Code is een makkelijkere manier van software ontwikkeling waar je eigenlijk geen programmeerkennis voor nodig hebt. De tools bevatten vaak allemaal kant en klare modules, waarbij het de bedoeling is dat dat je modules alleen correct configureert. Dit versnelt het hele proces van software schrijven omdat je niet de complete logica moet programmeren (deze zitten namelijk in die modules). 

Waarom gebruiken testers Low-Code tools?

Low-code zijn steeds populairder in gebruik. Low-code maakt het mogelijk voor mensen die geen IT-achtergrond hebben, om toch die switch te maken. Voor testautomatiseerders is de leercurve is ook veel minder steil dan echt programmeren. Het is dus eeb populaire tool die gebruikt wordt door software testers voor het automatiseren van testen is bijvoorbeeld TOSCA.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!