icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 28/08/2023

Verdiepen in de toekomst: Cursus ChatGPT en AI icm software testing

IT Test Talents

In een wereld waar technologie voortdurend evolueert, is kunstmatige intelligentie niet meer weg te denken. Daarom hebben de experts van IT Test Talents een inspirerende cursus gevolgd over de opkomende wereld van kunstmatige intelligentie (AI). Vorige week hebben ze deelgenomen aan een boeiende incompany training over ChatGPT, gepresenteerd door Kevin Juffermans van Converseon. Deze training belichtte niet alleen de kracht en valkuilen van ChatGPT en AI, maar bood ook een speelse duik in de praktische toepassing van kunstmatige intelligentie in de dagelijkse werkzaamheden als softwaretesters.

Trends en inzichten

De cursus omarmde de onontkoombare integratie van kunstmatige intelligentie in onze levens. Een veel gebruikte tool in deze opkomende AI-revolutie is ChatGPT. De training ontsluierde niet alleen de geheimen achter ChatGPT, maar ging verder met het verkennen van bredere trends en ontwikkelingen op het gebied van AI

Revolutie in Testing: Impact en Uitdagingen van ChatGPT & AI

Terwijl de experts luisterden, werden ze geïnspireerd door het potentieel van ChatGPT om hun testprocessen te verbeteren. De sessies richtten zich op de impact van AI op deze processen, inclusief mogelijke risico's. Een hoogtepunt van de training was de diepe duik in het schrijven van 'prompts' - de slimme input die ChatGPT nodig heeft om zijn magie te laten gebeuren. Iedereen leerde de kunst van het formuleren van instructies, wat cruciaal bleek voor het verkrijgen van nauwkeurige en bruikbare resultaten.

Verhalen van Triomfen

De interactieve sessies brachten de experts samen om hun inzichten te delen en ideeën uit te wisselen over hoe ze ChatGPT met succes kunnen inzetten in hun dagelijkse werk. Een opmerkelijk verhaal kwam van Marieke Brebels, een van de deelnemende experts. Ze deelde enthousiast hoe ze ChatGPT heeft gebruikt om een PowerShell-script te schrijven - iets waar ze geen ervaring mee had. Hoewel ze in het begin niet het gewenste resultaat kreeg, is dit haar toch gelukt nadat ze steeds de juiste vragen stelde aan ChatGPT.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!