icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 06/11/2023

Tosca - De toekomst van test- automatisering en het belang van kennisdeling

IT Test

In de wereld van softwareontwikkeling en testautomatisering is een revolutie gaande, gedreven door innovatieve tools en technologieën die organisaties in staat stellen om sneller, efficiënter en met minder handmatige inspanning de software te testen. Een van de meest gebruikte tools die de aandacht trekt, is Tosca. Onlangs werden door collega expert Klaas Zwaan de mogelijkheden en toepassingen van Tosca en Pega gedemonstreerd vanuit de praktijk.

De kracht van kennisdeling

Klaas gaf onze inspirerende demo- en kennissessie, waarbij collega’s intern hun kennis en best practices deelden over Tosca en bijdroegen aan de groei van ons team.

Tijdens de bijeenkomst ging Klaas Zwaan dieper in op het praktische gebruik van Tosca. Dit was een waardevolle kans om te leren en te groeien en de bijeenkomst benadrukte het belang van continue educatie in ons vakgebied. Tijdens de tweede kennissessie zullen de experts hands-on aan de slag gaan met Tosca en zelf het framework bouwen.

Wat is Tosca?

Tosca, ontwikkeld door Tricentis, is een toonaangevend Low Code-testautomatisering platform dat organisaties in staat stelt om softwaretoepassingen snel en betrouwbaar te testen. De kracht van Tosca ligt in zijn visuele benadering van testautomatisering, waardoor zelfs niet-technische gebruikers complexe testscenario's kunnen maken, zonder diepgaande programmeerkennis. Dit resulteert in een kortere time-to-market voor softwareproducten. Het platform ondersteunt herbruikbaarheid, wat betekent dat testsnelheden kunnen worden verhoogd en onderhoudslasten worden verminderd. Tosca maakt het ook mogelijk om tests uit te voeren op verschillende platforms, besturingssystemen en browsers, waardoor uitgebreide testdekking geboden wordt.

De opkomst van Tosca in de markt

De marktvraag naar Tosca is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en dit was geen toeval. In een tijdperk waarin snelheid en kwaliteit cruciaal zijn, biedt Tosca een krachtig gereedschap om te voldoen aan de eisen van de moderne softwareontwikkeling. Organisaties over de hele wereld hebben Tosca geïntegreerd in hun testprocessen en zijn getuige van de significante voordelen.

Het gebruik van Tosca heeft niet alleen geleid tot aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen, maar heeft ook de nauwkeurigheid van testresultaten verbeterd. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar testexperts met kennis van Tosca.

Gelukkig beschikken wij bij IT Test Talents over een schat aan Tosca-expertise in huis. Onze toegewijde experts begrijpen de finesses van het platform en zijn in staat om complexe testscenario's te ontwerpen en uit te voeren. Wij als IT test Talents hechten veel waarde aan kennisdeling. Onze recente kennissessie met collega expert Klaas Zwaan was daar een bewijs van.

Overzicht nieuws
Klaas
Klaas Zwaan /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!