icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 31/10/2023

Phong Nguyen: een Test Expert met een passie voor uitdagingen

It Test

Stel je voor, je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in je carrière. Je hebt al enkele jaren ervaring als test automation engineer, maar je hebt het gevoel dat er meer te ontdekken is en er meer uitdagingen zijn om aan te gaan. Dit is precies het scenario waarin Phong Nguyen zich bevond voordat hij begon bij IT Test Talents.

Phong, een 28-jarige test expert, woont in Almere en heeft een achtergrond in Business IT & Management. Als je hem niet op kantoor kunt vinden, is de kans groot dat hij in de sportschool te vinden is, waar fitness een belangrijk onderdeel van zijn dagelijkse routine is. Maar laten we eens wat dieper ingaan op wie Phong is en hoe hij bij IT Test Talents terechtkwam.

Een frisse uitdaging

Na enkele jaren als test automation engineer elders te hebben gewerkt, begon Phong de drang naar een nieuwe uitdaging te voelen. De wereld van IT en softwaretesting is altijd in beweging en Phong wilde de kans krijgen om nieuwe horizonten te verkennen. Wat hem nog meer intrigeerde, was het midlance concept, dat hij via vrienden leerde kennen.

Midlancers zijn professionals die genieten van de voordelen van freelancen, terwijl ze tegelijkertijd de stabiliteit van een vast dienstverband behouden. Het idee om meer controle te hebben over zijn carrière en projecten was aantrekkelijk voor Phong. En dat is precies wat IT Test Talents te bieden had.

De weg naar IT Test Talents

Tijdens een vorig project in 2022 kruiste Phongs pad met Collin, een test expert van IT Test Talents. Collin deelde enthousiaste verhalen over het bedrijf en wekte Phongs nieuwsgierigheid nog meer. Zijn nieuwsgierigheid dreef hem om meer te ontdekken over IT test en hij besloot uiteindelijk te solliciteren.


Na een kennismakingsgesprek met de Business Managers Keta Maria Teka en Cinthya Poulina voelde Phong een sterke klik. Voordat hij het wist verliet hij het gebouw met een contract op zak en was zijn reis bij IT Test Talents begonnen. Het bleek een beslissing te zijn waar hij geen spijt van kreeg.

De geboorte van een passie

Phongs passie voor testautomatisering ontstond tijdens zijn vorige opdracht. Het oplossen van problemen en ervoor zorgen dat zijn code vlekkeloos werkte, hield hem voortdurend uitgedaagd. Voor Phong ging het niet alleen om het schrijven van code, maar ook om het waarborgen van de kwaliteit van software en het bieden van betrouwbare oplossingen.

Een vliegende start bij IT Test Talents

Phong sloot zich op 1 oktober aan bij IT Test Talents. Al snel werd hij aangenomen voor een opdracht bij het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid. Zijn eerste weken op deze opdracht verliepen soepel. Hij werd warm verwelkomd door zijn nieuwe collega's en begon zich te verdiepen in de domeinkennis en bedrijfsprocessen, zodat hij snel zijn stempel kon drukken.

Daarnaast had Phong het genoegen om deel te nemen aan het 24-uurs uitje van IT Test Talents in Brugge. Dit bood hem de kans om nieuwe collega's te ontmoeten en banden te smeden binnen het bedrijf.

Overzicht nieuws
Phong Nguyen
Phong Nguyen /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!