icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 04/10/2023

Cursus API's Testen met Rest Assured!

IT Test Talents

API's (Application Programming Interfaces) zijn de onzichtbare kracht achter onze moderne digitale wereld. Ze vormen de lijm die onze favoriete apps, websites en diensten met elkaar verbindt. Als IT-test expert is het van cruciaal belang om API's te kunnen testen en begrijpen, en daar komt Rest Assured Java om de hoek kijken. Maar liefst 14 van onze test experts deden mee aan een cursus "API's Testen met Rest Assured" die gegeven werd door Polteq in 3 avonden.

Het geheim achter API-Testen: Rest Assured Java

Rest Assured Java is geen gewoon stukje software, maar is een krachtige Java Domain Specific Language (DSL) API die speciaal is ontworpen om het testen van RESTful-webservices een fluitje van een cent te maken.

Hier is waarom Rest Assured Java zo bijzonder is:

  • Verscheidenheid aan HTTP-verzoeken: Rest Assured ondersteunt POST, GET, PUT, DELETE, OPTIONS, PATCH en HEAD-verzoeken. Het maakt niet uit welke actie je wilt uitvoeren, Rest Assured heeft je gedekt.
  • Validatie van API-responsen: Of je nu met JSON- of XML-gebaseerde webservices werkt, Rest Assured maakt het eenvoudig om de inhoud van de API-responsen te valideren en te verifiëren.
  • Slimme gegevensgestuurde tests: Creëer gegevensgestuurde testcases om verschillende scenario's te verkennen en zorg ervoor dat je API robuust en foutloos is.
  • Leesbare testcases: Rest Assured maakt gebruik van een Given/When/Then-notatie, waardoor je tests begrijpelijk en leesbaar zijn. Iedereen in je team kan met gemak begrijpen wat er wordt getest.
  • Integratie met testframeworks: Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met populaire Java-testframeworks zoals JUnit en TestNG, waardoor het een naadloze aanvulling is op je teststack.
  • Minder code, meer efficiëntie: Rest Assured vermindert de hoeveelheid code die je moet schrijven om een HTTP-verbinding op te zetten, een verzoek te verzenden, een reactie te ontvangen en deze te valideren. Minder code betekent minder fouten en snellere tests.

Waarom deze training voor onze experts?

De training "API's Testen met Rest Assured" biedt onze IT-testexperts de kans om hun API-testgame naar een hoger niveau te tillen. Ze kunnen nu gestructureerd testen vanuit zowel een functioneel als technisch perspectief. Door het bouwen van een geautomatiseerd testframework helpt dit hun consistentie te behouden en tijd te besparen. De training was interactief en betrok deelnemers actief bij het toepassen van wat ze leren. Ze kregen ook praktische tips en tricks.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!