icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 01/07/2024

Test-automatisering met Playwright en Cucumber in TypeScript

IT Test Talents experts kennissessie

Een team van tien van onze test experts hebben onlangs deelgenomen aan een intensieve training gericht op testautomatisering met Playwright en Cucumber in TypeScript. De training, verzorgd door Roy de Kleijn van Testsmith, was speciaal georganiseerd om onze experts te helpen zich te ontwikkelen tot ware specialisten op het gebied van testautomatisering.

Inhoud

Deze training was gericht op iedereen die zich wil ontwikkelen tot een expert in testautomatisering met Playwright. Deelnemers leerden de basis van het opzetten van een Playwright-project in TypeScript, wat zorgde voor een gestructureerde en efficiënte codebase. Het programma begon met het opzetten van een project en het gebruik van Codegen om snel en eenvoudig tests te genereren. Vervolgens leerden de deelnemers hoe ze gedetailleerde tracinggegevens kunnen verkrijgen met de Playwright Trace Viewer, wat helpt bij het debuggen en inzicht geeft in het gedrag van de tests.

Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan het effectief gebruiken van assertions voor de validatie van tests, evenals het testen en mocken van API-responses. Geavanceerde testtechnieken kwamen ook aan bod, waaronder het gebruik van veelgebruikte locators en het uitvoeren van browserspecifieke tests. Dit alles draagt bij aan het verfijnen en verbeteren van de tests.

Integratie en rapportages

Een belangrijk aspect van de training was het leren genereren van heldere en informatieve rapportages. Goede rapportages zijn cruciaal voor de snelle identificatie van issues en voor het communiceren van testresultaten aan niet-technische stakeholders. De training sloot af met het leren integreren van tests in een CI/CD pipeline met behulp van GitHub Actions, wat zorgt voor geautomatiseerde en efficiënte testprocessen en daarmee de kwaliteit en snelheid van de softwareontwikkeling verbetert.

Impact van de training

Na deze uitgebreide training zijn onze Test Experts goed uitgerust om hun testprocessen te automatiseren met behulp van Playwright en Cucumber in TypeScript. Ze hebben niet alleen geleerd hoe ze een gestructureerde codebase opzetten en tests genereren, maar ook hoe ze geavanceerde testtechnieken toepassen en integreren in een CI/CD pipeline.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!