icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 29/05/2024

Meinhard Leung: een reiziger met een passie voor software testing

IT Test Talents expert Meinhard Leung

Op 1 mei mochten we Meinhard Leung verwelkomen als onze nieuwste aanwinst bij IT Test Talents. Met zijn frisse energie en passie voor software testing is hij meteen aan de slag gegaan met een uitdagende interim opdracht bij Vecozo. We zijn blij om hem aan ons team toe te voegen en stellen hem graag voor.

Een levensgenieter uit Eindhoven

Meinhard, 25 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven, is een echte levensgenieter. Naast zijn professionele carrière als software tester, heeft hij een sterke liefde voor reizen. Samen met zijn vriendin trekt hij er graag op uit naar verre oorden in Azië, of geniet hij van de rust en schoonheid van het alpengebied. Met zijn tent op zijn rug maakt hij lange wandeltochten en overnacht hij boven op de berg, midden in de natuur. Zijn avontuurlijke geest stopt daar niet; hij is ook bezig met het leren van de Chinese taal en volgt wekelijks lessen om zijn kennis te verdiepen.

De volgende stap in zijn carrière

Na zijn tijd bij zijn vorige werkgever, waar hij een solide basis heeft gelegd in het testvak, was Meinhard klaar voor een nieuwe uitdaging. "Ik was op zoek naar een volgende stap in mijn carrière," vertelt hij. Tijdens een koffiepauze bij zijn vorige opdracht raakte hij in gesprek met Frank IJdema, een collega expert van IT Test Talents. Frank introduceerde hem aan het midlance-model van IT Test Talents, een perfecte tussenstap richting freelancen. "Het gesprek met Frank en mijn eerste ontmoeting bij IT Test Talents waren doorslaggevend. Het voelde meteen goed; informeel en een plek waar ik mezelf kon zijn."

Oorsprong van de passie voor software testing

Zijn passie voor software testing begon tijdens de eindfase van zijn opleiding bedrijfskundige informatica, waar hij met een team een applicatie ontwikkelde. Het testen van deze applicatie, inclusief het opstellen van testcases en het creëren van een mini regressietest met Selenium's Record and Playback, gaf hem veel voldoening. "Het bijdragen aan de kwaliteit van software en de vele manieren om mijn werk te doen zorgen ervoor dat ik nooit uitgeleerd raak," aldus Meinhard.

Een vliegende start bij Vecozo

De eerste weken bij opdrachtgever Vecozo waren intensief, zoals altijd bij een nieuwe werkomgeving, maar Meinhard voelde zich al snel thuis. "Mijn collega's zijn behulpzaam en staan altijd klaar voor vragen," zegt hij.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!