icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 14/05/2024

“Een reis in between jobs is een supermooie kers op de taart”

Sam Visser expert IT Test Talents

Zonder échte achtergrond in de IT rolde Sam Visser toch het IT-wereldje in. Inmiddels zit hij helemaal op zijn plek bij IT Test Talents, waar hij heel blij wordt van het Midlance-model. “Reizen is mijn lust en mijn leven en dat kan ik nu zonder zorgen over vakantiedagen doen. Die vrijheid is me heel wat waard.”

Van evenementen naar IT

Sam werkt nu drieënhalf jaar in de IT, maar zat daarvoor in de evenementenbranche. “Ik heb de opleiding entrepeneurship gedaan en studeerde af in coronatijd. Niet het beste moment om evenementen te gaan organiseren. Ik zat eventjes vast, maar vrienden spoorden me aan om me binnen de IT verder te ontwikkelen. Vervolgens ben ik zonder enige ervaring begonnen met een traineeship in testen. Dat was echt een mooie springplank, ik heb twee jaar lang cursussen gevolgd en heb de kans gekregen me volledig om te scholen. Daarna ben ik overgestapt naar IT Test Talents en daar zit ik nu iets meer dan een jaar.”

Sam Visser expert IT Test Talents

Testprocessen aansturen

Zijn laatste opdracht was voor Archer Daniels Midland Compay, een Amerikaanse multinational in de voedingsmiddelenindustrie. “Voor die organisatie was ik betrokken bij de SAP-implementatie voor vijftien landen in Europa. Als assistent testlid heb ik het testproces aangestuurd, ervoor gezorgd dat de juiste software werd gebouwd en erop gelet dat de software aansloot op de behoeften van de klant. We moesten er bovendien voor waken dat de overgang naar SAP soepel verliep en dat alle bedrijfsprocessen gewoon door konden gaan. Een uitdagende opdracht, maar na een aantal projectverlengingen hield het verhaal voor mij eventjes op. Ik had namelijk mijn reis naar Zuid-Amerika gepland.”

Reizen en vrijheid

Dat is ook meteen het grootste voordeel van Midlancen volgens Sam. “Ik houd van reizen en ik houd van ondernemen. De vrijheid binnen het Midlancen vind ik dan ook heerlijk. Dat je de kans krijgt om langer weg te gaan op momenten waarop jij dat wilt. Je bepaalt namelijk zelf wanneer en hoe vaak je op vakantie gaat en hoeft niet op vakantiedagen te letten. Ideaal, om er tussen de opdrachten door een maandje of twee tussenuit te gaan. Zeker in de winter, wanneer het om vijf uur al donker is en de dagen kort zijn. Dat is niks voor mij. Daarom wil ik nu weer een flink aantal maanden knallen om in de winter mijn hoofd weer vrij te maken in een zonnig land. Geweldig dat dat door het Midlance-model ook echt kan.”

Sam Visser expert IT Test Talents

Blijven ontwikkelen

Sam is over meer aspecten enthousiast. ‘Als Midlancer kun je zelf je opdrachten uitkiezen. Zelf let ik er vooral op of ik een opdracht leuk vindt en of het uurtarief en de reistijd bij mijn wensen passen.  Mijn Business Manager onderhandelt vervolgens voor mij met de opdrachtgever. Als ik van opdracht wissel, zoekt mijn Business Manager naar een nieuwe opdracht voor mij die helemaal niet in het verlengde van eerdere opdrachten hoeft te liggen. Toen ik aan mijn vorige opdracht begon, had ik tenslotte ook nog nooit met SAP-systemen gewerkt. Ik vind het juist tof om veel uiteenlopende opdrachten te doen. Ik wil blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen in dit wereldje. Af en toe een spontane reis in between jobs is een supermooie kers op de taart.”

Overzicht nieuws
Sam Visser
Sam Visser /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!