icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 16/03/2023

Onze experts van de Testmanagerstraat komen bij elkaar!

QoppoConsult

De eerste IT Test TalentsCity kennissessie van de Testmanagerstraat was een succes. Wat is IT Test Talentscity ook alweer? “IT Test TalentsCity is de metafoor die wij gebruiken voor IT Test Talents. Wij kijken naar IT Test Talents als stad. De Business Managers zijn de burgemeesters en wethouder. De verschillende experts en afdelingen binnen IT Test Talents zien wij als wijken en straten. Waarbij de wijken voor teams staan en de straten voor een vakgebied.” Collega expert en principal expert van de Testmanagerstraat Henk Deelen organiseerde een kennissessie, waarbij meerdere experts aanwezig waren.

De Testmanagerstraat

In onze stad IT Test TalentsCity wonen meerdere experts in de Testmanagerstraat. Dit zijn experts die ingezet zijn als Testmanagers, Test Coördinatoren maar ook de Scrum masters en Agile Coaches. Onze Testmanagers en Coördinatoren begeleiden projecten waarbij ICT-onderdelen of informatiesystemen door een testtraject geleid worden. Ze zijn verantwoordelijk voor het aansturen van de testafdeling en het verzorgen van de middelen om te kunnen testen. Daarnaast maken/beheren ze testplannen, risicoanalyses en planningen. De Scrum Masters zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor het functioneren van het team. De Scrum Master stimuleert mensen en faciliteert het groepsproces. Maar naast interpersoonlijke vaardigheden heeft de Scrum Master ook oog voor detail, het instinct om alle mensen te betrekken en het vermogen om met onverwachte ontwikkelingen mee te gaan nodig.

De kennissessie

Met het ontstaan van IT Test TalentsCity is er meer sprake van verbinding en kennisdeling tussen de experts met dezelfde interesse, hetzelfde vak, specialisme of dezelfde ambities. Tijdens deze kennissessie hebben de experts van elkaar gehoord waar ze op opdracht zitten en vooral welke kennis iedereen kan delen of juist aan kennis wil opdoen. Hierdoor konden ook nieuwe collega’s kennis maken met hun vakgenoten. Ook zijn er meerdere thema’s ter sprake gekomen die in toekomstige kennissessies kunnen worden gedeeld. Onze experts waren allemaal positief en enthousiast en kijken nu al uit naar de toekomstige bijeenkomsten, workshops of kennissessies.

Bekijk de video over IT Test TalentsCity!

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!