icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 10/02/2023

De BI-Testersweg houdt zijn eerste kennissessie!

QoppoConsult

Het is een feit. Afgelopen donderdag 9 februari was de eerste IT Test TalentsCity kennissessie van de BI-Testersweg. Collega expert en Principal expert van de BI-Testersweg Danny van der Munnik organiseerde deze kennissessie. Business Intelligence testen oftewel BI-testen is een bijzondere vorm van testen. Je hebt te maken met een technisch component waarbij je de waarden in de diverse data lagen van het datawarehouse controleert. De BI-testers bij IT Test Talents testen de BI omgevingen bij opdrachtgevers om zo de kwaliteit van informatie te verbeteren. Hiervoor testen ze de datawarehouse omgeving, bronbestanden, data stromen (ETL), management rapportages en metadata.

Aangezien een BI-tester, naast de normale testkarakteristieken, zeker SQL vaardig moet zijn is tijdens deze kennissessie de beginsels van SQL doorgrond door het daadwerkelijk toe te passen. Hiervoor zijn op basis van een database opdrachten samengesteld, die iedere keer weer een aspect toevoegden. Om dit te kunnen doen heeft Danny in samenwerking met zusterbedrijf ANDARR van House of Talents een database omgeving in Azure VM opgezet. Hierdoor was tijdens de sessie een stabiele omgeving beschikbaar. De experts hebben individueel en in teamverband verschillende SQL queries gebouwd, waardoor ze de gevraagde ervaring op konden doen.

Het is alle data uit verschillende systemen correct samenvoegen, zodat het op een snelle, adequate en uniforme manier toegankelijk is voor de gebruiker.
Danny van der Munnik / IT Test Talents

Onze experts waren erg enthousiast!

expert Marieke Brebels zegt: “De eerste BI-kennissessie is voor mij succesvol verlopen en zoals verwacht. Gezellig met collega’s lekker gegeten en sql queries mogen schrijven. De sessie was goed voorbereid en we mochten snel zelf aan de slag. Ik kijk uit naar de vervolg sessie.”

expert Armin Arabshahi zegt: “Hele fijne training. Zeer ophelderend en leuk uitgelegd en geholpen door collega’s Danny en Arno.”

Bekijk de video over IT Test TalentsCity!

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!