icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 17/08/2020

Onze expert Dennis: "Testen is een echte teamsport"

Dennis

Onze collega’s zijn communicatief sterk en weten zich goed te verplaatsen in de belangen van de opdrachtgever. Het zijn geen types die klakkeloos hun werk doen, maar kritische meedenkers. Ondernemende professionals die overzien wat er moet gebeuren.
Zo ook collega Dennis Martosoewondo. We stellen hem graag aan je voor.

Waarom heb jij liefde voor het (test)vak?
Het testvak gaat niet alleen over het testen van computerapplicaties. Het gaat ook om de mensen om je heen, met wie je samenwerkt. Het is een soort 'teamsport'. Dat je samen met je team iets moois neerzet, waarbij je als tester uiteindelijk bepaalt of je een opdrachtgever tevreden kan stellen. Dit doe je door de applicaties grondig te testen en geregeld contact te houden met alle betrokken partijen.

Op welke opdracht ben jij het meest trots?
Ik zou haast zeggen dat ik trots ben op alle opdrachten/projecten waar ik tot nu toe aan deel heb genomen. Maar waar ik het meest trots ben, is de oplevering van bij mijn laatste project. De hele hypotheek- en kredietportefeuille van een externe partij moest ingesourced worden. Het hele testtraject dat oorspronkelijk begroot werd op twee jaar vond de testmanager te lang, omdat zij de livegang binnen zes maanden wilde plannen. Mij werd gevraagd om een nieuwe inschatting te maken. Met het gegeven dat ze over een half jaar live zouden gaan heb ik een aantal wijzigingen doorgevoerd in de oorspronkelijke testbegroting. Uiteindelijk is de livegang met nog eens twee maanden verschoven, maar het hele testtraject is wel binnen de gestelde periode afgerond. Hierna kwamen er nog meer van dit soort projecten, waar ik de rol als Test Lead mocht vervullen. De testtrajecten waren wat korter omdat de testscripts van voorgaande projecten -met hier en daar wat  aanpassingen- hergebruikt konden worden.

Wat zou je graag nog willen doen in jouw vak(gebied)?
Gezien de vraag vanuit de markt zou ik me ook verder willen gaan richting technisch testen. Denk bijvoorbeeld aan testautomatisering, BI-Test, API-test. Vanuit mijn vorige opdracht had ik hier al iets mee te maken gehad.

Ben je op zoek naar een gedreven Testexpert met alle kennis in huis? Dennis is beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Neem contact op met Business Manager Keta Maria Teka, via 06 - 106 34 951 .

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!