icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 12/08/2022

Nieuwe collega Frank: “Bij IT Test Talents word ik als mens gezien”

QoppoConsult

Toen Frank z’n LinkedIn openzette voor een nieuwe uitdaging, stroomde zijn inbox vol. Er was echter één berichtje dat zijn aandacht trok – die van onze Business Manager Keta Maria. “We zijn waarschijnlijk de honderdste, maar ik heb een goed verhaal voor je...” Het was voor het eerst dat Frank hoorde over midlancen en hij werd al snel nieuwsgierig. Hij las verder en ontdekte meer over midlancen en over de manier waarop we bij IT Test Talents met elkaar samenwerken. Hij besloot langs te komen op kantoor. Het was meteen raak.

Op kantoor: Sollicitatiegesprek 2.0

“Het leek te mooi om waar te zijn, maar ik wilde er toch meer over horen. Ik ging langs op het kantoor voor een kenningsmakingsgesprek, en verwachtte zo’n kantoorsetting en een standaard sollicitatiegesprek. Daarom had mijn verhaal klaar – dit ben ik, dit wil ik naar voren brengen, het hele riedeltje.

Maar vanaf seconde één was het hele script de deur uit. Ik zat om tafel met alle Business Managers en de directeur, en het maakte ze allemaal niet uit, ze wilden gewoon weten wie Frank als persoon was. Wie Frank op papier is, kunnen we ook in je cv lezen zeiden ze. Het was direct een gezellig gesprek waarbij connectie werd gezocht en gemaakt, in plaats van een sollicitatie waarbij je jouw STAR vragen mag opdreunen. Ik had nog meer gesprekken met andere werkgevers staan, maar die waren niet meer nodig. Ik wist meteen dat ik hier wilde komen werken.”

Ik wist meteen dat ik hier wilde komen werken
Frank IJdema / IT Test Talents

“Ik ben echt heel erg te spreken over deze opdracht”

Frank had eerst een paar weken vakantie voordat hij bij IT Test Talents begon. Ondertussen was Business Manager Sid bezig met het vinden van een passende en uitdagende opdracht voor Frank. En dat lukte. Frank ging aan de slag bij Nutreco. “Ik werk al een paar jaar in het testvak en ik zocht een nieuwe uitdaging – een van de redenen waarom ik bij mijn vorige werkgever ben vertrokken. Mijn werk moet een uitdaging blijven en geen routine worden. Ik ben blij dat ik bij Nutreco terecht ben gekomen. Ons team werkt volgens Azure DevOps waarbij ik onder andere verantwoordelijk ben voor testautomatisering. Ik krijg ook de vrijheid om mijn technische kennis te vergroten tijdens werktijd, zolang ik kan beargumenteren waar dit de organisatie voordeel oplevert. Voor een aanstaand testraject mag ik zelfs een deel developen, wat een gave uitdaging is. Ik ben enorm te spreken over deze opdracht.

Midlancen zonder kleine lettertjes?

Frank had nog nooit eerder van IT Test Talents en midlancen gehoord. “Als ik mensen vertel over midlancen, moet ik het toch wel uitleggen. Ze kijken een beetje met een scheef oog. ‘Is het wel zuivere koffie? Je verdient ineens veel meer, waar komt dat geld dan vandaan, en waar lever je in?’, vragen ze. Maar er is geen addertje onder het gras. Het zet me wel echt aan het denken over mijn vorige werkgevers. Wat gaat er dan wel niet naar de achterban?”

“Bij IT Test Talents tel je als mens”

Bij IT Test Talents zijn we honderd procent transparant en duidelijk. We werken met een kleine kern. Dat is een deel van onze kracht. “Ik vind het heel inspirerend. Het is leuk om betaald te worden naar wat je waard bent, maar ik merk ook dat het een breder effect heeft op mijn leven. Er gaat veel voor me open. Ik voel mij verbonden met IT Test Talents, omdat ze ook eerlijk en transparant zijn in waarom ze dat salaris bieden. En natuurlijk omdat ik word gezien als mens. We werken samen en zolang je maar een beetje lief doet en je best blijft doen voor elkaar, is het allemaal goed.”

Wij zijn ook superblij met Frank als nieuwe collega! Wil je ook werken bij IT Test Talents? 

Bekijk onze vacatures!

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!