icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 21/07/2022

Wat weet jij over snellezen?

QoppoConsult

Bij IT Test Talents is één van de belangrijkste pijlers de persoonlijke ontwikkeling van onze experts. Het bijblijven in nieuwe technieken en jezelf blijven ontwikkelen is noodzakelijk, want IT staat nooit stil. Deze keer was het echter een workshop die niet IT-gerelateerd is, maar toch wel belangrijk en interessant. Onze experts volgden namelijk een workshop Snellezen Essentials. Deze werd verzorgd door Bert Bouwhuis van Bureau Lumage.

Het is van belang te weten dat snel lezen als techniek wordt ingezet naast het ‘klassiek’ lezen dat voor ontspanning wordt gedaan
Bert Bouwhuis / Bureau Lumage

Vraag je je ook wel eens af, hoe het komt dat de ene persoon sneller door documenten heen gaat? Onze experts wilden dit ook graag weten en hier meer over leren. Via een aantal tests en een stuk theorie ontdekten ze waarom en hoe ze momenteel lezen, hoe snel ze lezen en wat in die huidige leesmethode de uitdagingen en beperkingen zijn. Er werd via een kort stuk theorie een aantal handvatten en randvoorwaarden meegegeven om anders met lezen om te gaan voor werk en studie. Vervolgens werd en geleerd en geoefend met een aantal basistechnieken voor snel lezen waarbij meetbaar en aantoonbaar bewezen is dat er inderdaad sneller gelezen werd. 

Er is een wereld voor mij opengegaan!
Armin Arabshashi / IT Test Talents

De experts kregen hierdoor een andere visie op lezen, snel lezen en leren. Een aantal ervaren dat ze zelfs 2 tot 3 keer sneller gelezen werd binnen de gegeven doelstellingen. Ook werd er veel doelgerichter gelezen.

Business Manager Sid Boedhoe deed ook mee en legt uit: “We zijn allemaal natuurlijk goed in ons vak en vooral onze inzichten in techniek staan hoog in het vaandel. Soms sta je ook nog eens onder een werkdruk, dus het is altijd handig om dan snel door de dingen heen te kunnen lezen, waarbij je het ook nog eens goed begrijpt. De training was mind-blowing. Ik wist niet dat die allemaal mogelijk was met je brein!

overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!