icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 15/09/2023

Maak kennis met nieuwe testexpert Phat Nguyen!

IT Test Talents

Ik ben Phat Nguyen, 26 jaar oud en afkomstig uit Breda, Nederland. Buiten mijn werk houd ik ervan om te fitnessen, te gamen en activiteiten te organiseren met vrienden en familie. Het delen van goede maaltijden met dierbaren is een van mijn favoriete bezigheden. Daarnaast blijf ik graag op de hoogte van de nieuwste trends, gadgets en de fascinerende wereld van Aziatische popcultuur en muziek. Met een achtergrond in Business IT & Management had ik al enkele stappen gezet in de wereld van technologie, maar ik verlangde naar iets nieuws.

Waarom verlangde je naar iets nieuws?

"Misschien was het mijn drang naar vernieuwing die me aandreef, hoewel mijn tijd bij LvNL zeker niet onaangenaam was. Maar zoals het gezegde gaat, "verandering is de enige constante," en ik was op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen om te groeien."

Hoe kwam je terecht bij IT Test Talents?

"Tijdens mijn meest recente opdracht bij LvNL had ik het genoegen om een andere expert "Anne" van IT Test Talents te leren kennen. We begonnen samen aan onze inwerkperiode en deelden samen een jaar lang dezelfde werkruimte. In het begin waren onze dagen gevuld met koffie- en theepauzes, terwijl we elkaar beter leerden kennen. Gedurende dat jaar hoorde ik alleen maar positieve verhalen over IT Test Talents, wat mijn nieuwsgierigheid prikkelde. Die nieuwsgierigheid bracht me naar een sollicitatiegesprek bij IT Test Talents, en vrijwel onmiddellijk voelde ik een sterke klik. Misschien was het de warme ontvangst of de gedeelde passie voor IT en testen die me overtuigde, maar ik wist dat dit mijn nieuwe thuis zou worden."

Hoe is je passie voor testen en automatisering ontstaan?

Mijn passie voor het testvak en testautomatisering begon eigenlijk met iets heel anders", namelijk: gamen. Tijdens het spelen van videogames vroeg ik me vaak af: "Wat gebeurt er als ik dit eens op een andere manier probeer?" Deze nieuwsgierigheid leidde soms tot hilarische resultaten, maar vaak tot interessante ontdekkingen. Sommige games bieden zoveel verschillende mogelijkheden dat je niet alles kunt verkennen, en dat is waar testautomatisering van pas komt. Door testen te automatiseren, gaat de kwaliteit van het product omhoog, ontvang je snelle feedback, spendeer je minder tijd aan 'makkelijke' taken en kan je volledige focus hebben op het wegnemen van risico's en het ontwikkelen van het beste product.

Mijn reis tot nu toe

"In mijn carrière als test engineer heb ik verschillende opdrachten uitgevoerd bij diverse klanten. Hierbij kwam ik in aanraking met verschillende vormen van testen, zowel functioneel als technisch. Bij KLM kreeg ik de kans om te werken aan Test Automatisering en voerde ik Performance- en Load tests uit met behulp van de tool Loadrunner. Deze ervaring opende de deuren naar een opdracht bij LvNL, waar ik mijn Performance- en Load expertise kon toepassen en verder ontwikkelen in een complexere omgeving.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!