icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 22/01/2024

IT Test Talents experts verdiepen zich in de magie van XPath

IT Test Talents XPath Kennis sessie

Bij IT Test Talents staat ontwikkeling centraal. Recentelijk opende expert William Looman de deuren naar de wereld van XPath, waarbij niet alleen theoretische kennis werd gedeeld, maar ook praktijkervaring en samenwerking tussen de experts centraal stonden.

Tegenwoordig is testautomatisering niet meer weg te denken in de wereld van een software tester. Een snellere regressietest met een hoge dekkingsgraad, korte doorlooptijden en herhaalbaarheid zijn slechts enkele doelen die met behulp van testautomatisering gerealiseerd kunnen worden. Overal waar we naartoe kijken, zien we dat de ontwikkelingen op een razend tempo plaatsvinden. Het komt bij IT Test Talents regelmatig voor dat een expert zijn kennis intern deelt met andere experts. Afgelopen week verzamelden de experts van IT Test Talents zich voor een inspirerende kennissessie, waarin collega expert William Looman de deuren opende naar de wereld van XPath. Deze avond stond niet alleen in het teken van code en technologie, maar ook van samenwerking, gezelligheid, en werd er gezamenlijk gedineerd.

‘’Waarom zit er geen ID bij het element dat we willen testen, zo kan ik het toch niet vinden?’’

Deze veelgehoorde kreet in de testautomatiseringswereld vormde het vertrekpunt van de training. De avond was niet alleen gevuld met theoretische inzichten, maar ook met hands-on ervaring. De experts werkten samen aan uitdagende oefeningen, deelden kennis en verrijkten elkaar met nieuwe perspectieven.

XPath: het (onbekende) Zwitserse zakmes van de tester

Voor velen is XPath als een magisch instrument dat de kracht heeft om schijnbaar onvindbare elementen op websites (XHTML) of in XML te lokaliseren. William Looman leidde de experts door de uitdagingen van het ontbreken van IDs en lange XPATH-expressies en liet zien hoe je het juiste element kunt vinden zonder deze conventionele markers.

Heb jij als klant een mooie interim opdracht waarbij geautomatiseerde testen worden uitgevoerd en heb je hiervoor een tester nodig? Of heb je een vraag over onze dienstverlening? Bel gerust met Business Manager Cinthya Poulina via 06 - 519 98 410 of stuur een e-mail naar dienstverlening@ittesttalents.nl.

IT Test Talents XPath Kennis sessie
IT Test Talents XPath Kennis sessie
IT Test Talents XPath Kennis sessie

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!