icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 21/01/2021

De kracht van drie: hoe Midlance, cultuur en type professionaliteit IT Test Talents succesvol door het jaar hebben geleid

blog

Afgelopen jaar was natuurlijk gekkenwerk. Niet bij opdrachten langs kunnen, geen face-to-face contact met je medewerkers….. en toch zijn we het jaar goed doorgekomen. Sterker nog, voor de 4e keer op rij is IT Test Talents beloond met een FD Gazelle Award. We weten dat het helaas niet voor alle partijen zo geldt. Dus de vraag die gesteld moet worden, waarom wij wel?

Ik ben steeds meer bewust gaan kijken naar onze identiteit, naar hoe opdrachtgevers, partners, aandeelhouders en medewerkers kijken naar het bedrijf IT Test Talents. En er komt toch wel iets bijzonders naar boven. De cultuur van IT Test Talents maakt ons uniek en zorgt voor een groot deel voor ons succes, maar hoe dan?

We zijn natuurlijk het grootste midlance testbedrijf van Nederland met bijna 100 experts. Ruim 25 jaar geleden werd in het huis (House of Talents), waar IT Test Talents toe behoort, het midlancemodel bedacht! Het is dus zeker niet een nieuw model. In alle jaren hebben we gekeken hoe we op een gezonde wijze dit model kunnen vervolmaken en dat is het huidige midlancemodel van House of Talents geworden.

Het midlancemodel zorgt er dan voor dat je medewerkers eerlijk betaalt, transparant bent over beloning, tarieven en wat er met de inkomsten gebeurd. Die openheid van zaken naast een aantal andere voordelen maakt dat medewerkers graag bij ons werken.

In het model van IT Test Talents is geen ruimte voor een ouder-kind relatie tussen werkgever en werknemer. Wij vertellen de experts niet wat ze moeten doen, maar ze worden aangesproken op hun eigen volwassen professionele gedrag. Ook dat doet iets met de cultuur van de organisatie en dat trekt dus ook een bepaald volwassen type expert aan.

Het zijn experts die zelf nadenken over hun functioneren, groei en ambities. Mannen en vrouwen die, gelijkwaardig aan het management, hun rol vervullen binnen de organisatie. Geen hiërarchie maar gelijkwaardigheid. De manager is geen baas maar een facilitator. Alles bij elkaar dus een andere verstandhouding met andere belangen.

Steeds vaker zijn er nu in de markt variaties op het midlance-thema te vinden. Midlance met bonus, vast/los of geef het een naam. Het kopiëren van een model waar al 25 jaar in is geïnvesteerd levert niet zomaar hetzelfde resultaat. En we zijn er open in. De wijze van betalen kun je kopiëren (en dat zien we dus ook).

Het succes van IT Test Talents is de combinatie van 3 fundamenten: Midlance, Cultuur en Type Professional. Deze zijn nauw met elkaar verweven. Deze heilige drie-eenheid bepaalt daarom ons succes en de overleving van het Corona-tijdperk. En de succesvolle midlance bedrijven van House of Talents hebben met deze drie-eenheid (net als IT Test Talents) bewezen het beste “thuis” te zijn voor de experts en daarmee dus de beste leverancier voor de opdrachtgevers.

Overzicht blogs

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!