icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 18/08/2020

Solution Architect Harry: "Mijn kennis is echt geankerd in techniek en implementaties"

Harry

Geregeld gaan we in gesprek met experts van IT Infra Talents, om meer te weten te komen over hun expertise én hun liefde voor IT. Vandaag maak ik kennis met Harry van Steenoven, een Solution Architect die sinds vier jaar onderdeel is van het team van IT Infra Talents. We beeldbellen met Harry vanuit zijn woonplaats Almere, waar hij op een steenworp afstand van het centrum woont. “Met z’n tweetjes, want onze dochters zijn het huis uit.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Toen hij begon aan zijn studie Nederlands had Harry nooit gedacht uiteindelijk de IT in te rollen. “Wat niet zo gek is, want in die tijd had niemand een computer.” Lachend: “Als ik dit vertel voel ik me een dinosaurus.” Toen de computer even later zijn opmars maakte, was Harry’s interesse direct gewekt. “Ik besloot een computerlinguïstiek taalonderzoek te doen en volgde Informatica als bijvak.”

Deze ervaringen smaakten duidelijk naar meer. “Eenmaal afgestudeerd ging ik aan de slag als Cobol Programmeur. Daar kreeg ik de kans om door te groeien naar Database Administrator, waar ik de opkomst van Windows meemaakte.”

In een latere baan bij Scholenkoepel Amarantis leerde Harry IT Infra Talents-collega’s Kishan Bahorie en Martijn Jonker kennen. “We waren destijds collega’s en bezig met het maken van virtuele werkplekken in een Citrix-omgeving. Een paar jaar later werd ik gebeld door Martijn, met de uitnodiging om een kop koffie te komen drinken. Het gesprek beviel aan twee kanten en daarom besloot ik naar IT Infra Talents te gaan. Ik kon meteen aan de slag, dat is nu ongeveer drieënhalf jaar geleden.”

“Mijn eerste opdracht voor IT Infra Talents was bij het Prinses Maxima Centrum (PMC). Hier heb ik een functioneel ontwerp geschreven voor de digitale werkplekken voor het hele PMC. In het ziekenhuis werken onderzoek-, lab-, zorg-, administratie- en onderwijsmedewerkers. Elke discipline heeft andere wensen en eisen voor de werkplek. Het was een mooie uitdaging om een passende oplossing te vinden.”

“Het afgelopen jaar heb ik bij Centric gewerkt, een leverancier van IT-diensten. Ik ben ingehuurd als architect voor twee woningcorporaties. Het was een groot programma: we gingen van verschillende omgevingen naar een client office.”

Eén van de dingen die Harry leuk vindt aan zijn rol is de communicatie tussen de stakeholders. “Architectuur doe je vaak op verschillende niveaus, waarbij je rekening moet houden met alle betrokkenen (opdrachtgevers, business, leveranciers en techneuten) en met de mogelijkheden die er zijn. Soms houdt dat in dat je als mediator informatie moet verzamelen. Ieders wensen, eisen en verlangens zet ik op een rijtje en ik kijk naar de restricties die er zijn vanuit de techniek. Al die zaken breng ik bij elkaar, zodat uiteindelijk iedereen tevreden is.”

“Het werk als expert is altijd afwisselend. De afwisseling zit hem vooral in de verschillende branches waarin je terecht komt. Om met al die verschillende disciplines en mensen in aanraking te komen vind ik erg leuk en leerzaam. De problemen waar organisaties tegenaan lopen in de IT zijn echter wel vergelijkbaar zodat ik opgedane kennis mee kan nemen naar een volgende opdracht.”

Harry vervolgt: “Ik ben breed inzetbaar door mijn jarenlange ervaring binnen de consultancy en de verschillende rollen die ik bekleed heb. Ik kwam oorspronkelijk uit de techniek en ben programmeur geweest. Later ben ik meer technische projectleiding gaan doen. Hierbij kun je denken aan domeinarchitect op de infrastructuur. Mijn kennis is echt geankerd in techniek en implementaties.”

Ook bij IT Infra Talents bevalt het goed. “Het management doet erg zijn best om te zorgen voor een teamgevoel. Regelmatig worden er events en uitjes georganiseerd wat de groep hechter maakt. In de coronatijd was dit wel een uitdaging, maar uiteindelijk hebben we elkaar nog kunnen zien op de virtuele vrijdagmiddagborrels. Het is fijn om een achterban te hebben, waarbij ook de kleine dingen het juist leuk maken. Mijn vrouw ontvangt bijvoorbeeld een bos bloemen op haar verjaardag!”

Ben je op zoek naar een gedreven IT-expert met alle kennis in huis op het gebied van processen, procedures, IT-systemen of technische infrastructuur? Harry is beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Neem contact op met Business Manager Rob Zeinstra, via 06 - 281 68 538

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Harry van Steenoven
Harry van Steenoven /
Architect

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!