icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 02/08/2020

"In cloud engineering is het enorm belangrijk je kennis up-to-date te houden"

andarr

Cloud Engineer Rik Smits uit Eindhoven zit in de afronding van zijn eerste opdracht voor IT Infra Talents Technology, en is gelijk al gestart bij een nieuwe uitdaging. Hij vertelt over zijn liefde voor techniek, wat nou eigenlijk een ‘typische expert’ is en welke ontwikkelingen hij in de branche ziet.

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Ik wil een complete oplossing automatiseren en vooral lekker met de techniek bezig zijn.
Rik / IT Infra Talents

Je bent bijna klaar bij de Technische Universiteit van Eindhoven. Wat lever je op?
“Samen met een collega van de universiteit – hij als architect, ik als uitvoerende engineer – hebben we in drie maanden een virtuele omgeving opgezet die ook kan integreren met de lokale omgeving die ze nog blijven gebruiken. Ik ben erg trots op het eindresultaat: het is een complete oplossing die, dankzij alle automatisering die we erin hebben verwerkt, door mensen met minder kennis van de cloud ook heel goed gebruikt kan worden. Door de recente gebeurtenissen rondom de universiteit van Maastricht – een ransomware attack waarbij alle systemen platlagen totdat er een borgsom werd betaald – is het echter helaas nog niet geïmplementeerd omdat er op beleidsniveau eerst naar de bedrijfsrisico’s gekeken wordt.

De ‘Maastricht-affaire’ zal ongetwijfeld invloed hebben op de cloud-branche. Wat zie je nog meer gebeuren in de branche?
“Security is altijd al een issue geweest en zal een steeds zwaardere plek innemen. De uitdaging die er nu ligt voor bedrijven is dat ze weinig kennis in huis hebben én dat het steeds lastiger wordt om mensen te vinden met de juiste kennis. Voor engineers zoals ik is het dan ook heel belangrijk om je kennis up to date te houden. Zelf doe ik dit via certificering, het nieuws volgen via het Azure platform en ik heb veel contact met collega’s bij IT Infra Talents en de opdracht waar ik zit.”

Je hebt het over ‘engineers zoals ik’. Hoe zou je jezelf omschrijven in je werk?
“Ik ben een technisch iemand: ik krijg de meeste energie van het werken met nieuwe technieken. Én ik ben nieuwsgierig ingesteld: ik zoek de nieuwe technologieën dan ook graag op. Bij de universiteit heb ik bijvoorbeeld leren werken met Ansible, heel gaaf om weer iets nieuws te leren. Naast mijn technische kant ben ik echt een teamplayer. Ik werk graag in teams, kan goed samenwerken en kijk naar wat het beste werkt voor iedereen. Zo zag ik bij een eerdere opdrachtgever dat er regelmatig uitval was van het netwerk en dat iedereen dan rond ging rennen om het op te lossen. Samen met het team ben ik toen gaan zitten om een procedure uit te schrijven om dit sneller en efficiënter op te kunnen lossen.“

Experts maken zich hard voor de techniek, hebben een goeie set soft skills én zijn in voor een leuke vrijdagmiddagborrel
Rik / IT Infra Talents

Je bent nu onderdeel van het IT Infra Talents-team. Wat betekent het voor jou om een expert te zijn?
“Ik ben bij IT Infra Talents terecht gekomen toen ik via LinkedIn een bericht zag over midlancen. Ik heb mijn gegevens achtergelaten op midlancer.nl, ben in gesprek geraakt met IT Infra Talents en dat klikte heel goed. De midlance-constructie sprak me erg aan: je salaris staat direct in lijn met wat je verdient bij je opdrachtgever. Daarnaast krijg ik vanuit de business managers veel begeleiding in mijn loopbaan en carrière. En het is heel fijn om te kunnen sparren met collega-experts over technische uitdagingen waar we tegenaan lopen. Voor mij is een typische expert dan ook iemand die een ander verder probeert te helpen, die zich hard maakt voor de techniek én met wie je graag een borrel drinkt op de vrijdagmiddag.”

Er staat nu een nieuwe uitdaging voor je klaar. Wat hoop je eruit te halen?
“Ik ga aan de slag bij een MKB-bedrijf met zo’n 30 werknemers – een heel andere dynamiek dan bij een grotere organisatie. De cloud-omgeving is al opgezet, we gaan verder met automated scripts en templates om het risico van uitval te verkleinen door vanuit meerdere regio’s te werken. Zo kunnen de verzekeraars en hun opdrachtgevers nagenoeg altijd bij hun gegevens. Dat is dan ook waar ik plezier en voldoening uit haal: een technische uitdaging waar mensen iets aan hebben.”

Nieuws overzicht
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!