icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 19/08/2022

“Mijn ervaring als expert maakt mij inhoudelijk sterk als Business Manager"

Andarr

Dennis Strijder werkte 24 jaar als expert, waarvan de laatste 9 bij IT Infra Talents, en maakte afgelopen maand de overstap naar de functie van Business Manager. “Waar ik voorheen altijd mijn eigen vakgebied op mijn duimpje kende en de opdrachtgever de variabele was, is dit nu andersom.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Van expert naar Business Manager

“Bij IT Infra Talents werkte ik al 9 jaar als expert in de wereld van ICT-infrastructuur, Cloud en Security. In 2018 had ik gekscherend eens aangegeven, tijdens een halfjaarlijks gesprek, dat ik een functie van Business Manager wel zag zitten. Het bouwen aan de organisatie, in plaats van als expert bijdragen aan kennis, kunde en omzet, dat leek mij wel wat. De jaren erna verliepen chaotisch, vanwege mijn echtscheiding en uiteraard corona. Begin dit jaar dacht ik dat het er misschien niet meer inzat, maar in april kwam de vraag ineens toch. We hebben gesprekken gevoerd, ik heb mijn project afgerond en in juni ben ik begonnen.”

Dennis zit er nog maar net, maar het is hem tot op heden absoluut niet tegengevallen. “Ik heb veel aan mijn technische achtergrond, want de bijna 70 experts bij IT Infra Talents die hebben er wat aan als hun Business Manager weet waar ze het over hebben. Ik ben ook van de inhoud, maar kijk nu breder dan alleen het IT-gedeelte. Hierdoor kan ik ze adviseren over opleidingen of helpen met situaties die ze meemaken bij de opdrachtgever. De dynamiek in deze functie is wel heel anders.”

“Nu richt ik mij op de minder binaire kant”

Hij kan feilloos uitleggen waar de verschillen tussen beide functies zitten. “In het werkveld is het fijn om bij te dragen aan de doelstellingen van de opdrachtgever. Zaken moeten sneller, beter, mooier en goedkoper; zo steken die directiegestuurde doelstellingen nu eenmaal in elkaar. Als expert maakte ik dan die vertaalslag door échte dingen te maken. Als dat dan lukte, dan is de kroon op je werk, als IT-architect. Vanuit mijn nieuwe functie help ik de minder binaire kant. Onze experts zijn vaak ambities en willen doorgroeien, waarbij ik ze kan helpen door te adviseren over opleidingen en ambities. De andere Business Managers van IT Infra Talents zijn meer commercieel gericht, terwijl dat voor mijn de minste aandacht heeft. Ik kijk naar hoe ik de experts het beste tot dienst kan zijn. Blije experts zorgen voor groei en ik ben trots op die cultuur die wij hebben weten te bouwen met z’n allen. Dat is niet alleen fijn voor ons, maar ook aantrekkelijk voor nieuwe mensen.”

En wat zijn inhoudelijk gezien nu echt jouw taken in deze nieuwe functie? “Ik houd mij bezig met opleidingsbehoeften van mijn collega’s, ik zit een stuurgroep waarin we een opleidingsinstituut willen neerzetten en ik richt mij uiteraard ook op het schiften van sollicitaties en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Er zijn nu bijvoorbeeld veel mensen aan het rondsnuffelen, die na de zomer wel aan nieuwe uitdagingen zouden willen vinden. Daarbij speur ik ook de technische vacatures af, om te kijken of er wat moois tussen zit voor onze experts. Hoewel we met veel zijn, is ieder van deze mensen uniek en dat vraagt om maatwerk in het matchen van opdrachtgever en opdrachtnemer.”

Wat maakt IT Infra Talents zo uniek?

“Er is krapte op de arbeidsmarkt, dus aan werk is er geen gebrek. Inhoudelijk leuk werk vinden, dat is een heel ander verhaal. Wij hebben bij IT Infra Talents technisch onderlegde mensen, die ook een goed ontwikkeld sociaal aspect met zich meebrengen. Ze kunnen zich inlezen en inleven in complexe organisatiestructuren en hebben geen probleem met gevoelige situaties onderweg. Ze gaan zonder problemen aan de slag in hoog politieke ondernemingen. Onze experts blijven overeind staan in een wespennest en behalen resultaten en dat alles doen we samen, dus je kunt altijd terugvallen op een soort tweede familie.”

Zelf heeft hij bijna tien jaar geleden voor IT Infra Talents gekozen om dezelfde redenen, dus met die bedrijfscultuur zit het wel goed. “Het vertrouwde gevoel wat ze uitstraalden en dan bedoel ik echt iedereen, niet alleen de directie. Voordat ik ook maar had getekend, werd ik uitgenodigd op de kerstborrel, dat gaf een goed gevoel. Bij dit bedrijf kunnen alle experts hun eigen koers varen, waarin ze dan ook stuk voor stuk succesvol zijn.”

Ambities van Dennis

“Ik zit hier natuurlijk nog maar net, maar ik ken IT Infra Talents al een hele tijd. Ik wil graag een link met het werkveld blijven behouden en ik hoop dit werk toch zeker wel een jaar of vijf te blijven doen, minimaal. In de toekomst zou ik nog wel eens weer dichter naar de techniek willen kruipen, maar dan vanuit een bestuurskundige visie. Samen met architecten en leidinggevenden digitale transities vormgeven, vanuit een sturende en faciliterende rol. Daarbij zou ik het mooi vinden om een bepaald stempel te verdienen met dit prachtige bedrijf, dat we echt bekend staan om onze talenten én om het feit dat we echt een afspiegeling zijn van de maatschappij. Wat mij betreft zit hier marketingtechnisch ook nog wel een uitdaging.”

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!