icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 10/03/2020

Maak kennis met onze collega Koen Damen

Koen

Maak kennis met onze nieuwe aanwinst, IT-architect Koen. De expert stelt zichzelf aan ons voor.

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Koen Damen, 32 jaar. Geboren en getogen en woonachtig in de glazen stad, het Westland. Ik heb een opleiding Technische Bedrijfskunde gevolgd in het nabije Rotterdam en ben sinds 2011 werkzaam in de ICT-sector. In deze tijd heb ik bij veel verschillende bedrijven in de keuken mogen kijken en heb ik veel kennis vergaard op het gebied van infra en de raakvlakken met de business. Van mijn 9 jaar IT-ervaring heb ik 3 jaar een PMO-rol gehad, de aansluitende 5 jaar projecten mogen leiden en een jaar als Product Owner mogen fungeren.

Waarom heb je passie voor jouw vak(gebied)?
Van jongs af aan heb ik interesse in computers en techniek. In het begin waren dit natuurlijk vooral games, maar al snel werd het duidelijk dat die PC ook voor andere nuttige dingen gebruikt kon worden! Sindsdien heb ik al een passie voor techniek, mechanisch en softwarematig. Ik vind het machtig om te zorgen dat organisaties hun maximale toegevoegde waarde kunnen leveren ondersteund door techniek, zeker nu dit zich zo snel ontwikkelt en ik krijg hier veel energie van.

Waarom heb je gekozen voor IT Infra Talents?
Ik werd door een familielid gewezen op het bestaan van House of Talents en het midlance-model. Dit biedt de afwisseling, vrijheid en eigen regie qua opdrachten waar ik in geïnteresseerd ben. In eerste instantie sprak ik met PMO-partner, waar Jaqueline mij vroeg of ik het goed vond als zij IT Infra Talents uitnodigde. Zij had aan de hand van mij CV bedacht dat ik misschien ook wel perfect bij hen zou passen. Dat bleek een schot in de roos, de sfeer bij IT Infra Talents (en HoT) is open en collegiaal en ik voelde me meteen op mijn plek, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

Wat is jouw motto?
Ik zeg wel eens, “aan het eind komt alles goed”. Er gebeuren vaak onverwachte zaken als je je met complexe zaken bezig houdt. Net als het ‘echte’ leven valt niet altijd alles te voorspellen in een complexe omgeving. Zo ook in de IT, echter door aan- én doorpakken komen we samen tot een goed resultaat, zodoende komt het aan het eind altijd goed!

Waar kijk je het meeste naar uit?
Inhoudelijk kijk ik het meeste uit naar alles wat ik gedurende mijn werkzaamheden voor IT Infra Talents kan leren. Ik verwacht door de georganiseerde kennissessies, opdrachten en mijn diverse collega’s met uiteenlopende en diepgaande kennis, mij verder te kunnen ontwikkelen. In de breedte, maar voor sommige onderwerpen ook in de diepte. Momenteel ben ik op zoek naar een opdracht op het gebied van software integratie en ontwikkeling als Product Owner of Project Manager. Op privévlak kijk ik er naar uit om weer met de motor door bijvoorbeeld de Alpen of Ha Giang gebergte te rijden.

Ik kijk uit naar de kennissessies en het samenwerken met diverse collega’s met uiteenlopende en diepgaande kennis
Koen / IT Infra Talents
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Koen Damen
Koen Damen /
Project Manager

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!