icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws 12/11/2020

"Ik raak telkens gefascineerd door hoe techniek in elkaar steekt"

Eelke van de berg

IT Infra Talents verwelkomt nieuwe collega en Project Manager Eelke van den Berg. Eelke stelt zich aan ons voor.

Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Eelke van den Berg, 35 jaar oud en woon met mijn vriendin en ons tweejarige zoontje in Bergschenhoek, vlak boven Rotterdam. In andere tijden maken wij regelmatig een reis naar een voor ons nog onbekend land of onbekende stad. Zo zaten wij in maart tijdens de eerste Corona-uitbraak met het gezin in Australië. In oktober hebben we het toch maar bij een midweek Drenthe gehouden. Verder sport ik redelijk veel. Ik heb in het verleden enkele marathons gelopen en ik doe aan boulderen, een vorm van indoor klimmen. Hier haal ik erg veel energie uit.

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied?
Wat ik merk, is dat ik elke keer weer gefascineerd raak door hoe bepaalde techniek werkt, hoe een softwareprogramma in elkaar zit, of hoe het kan dat er geen wachtwoord zit op een applicatie om de kleur van de Erasmusburg aan te passen (recent nieuws van november 2020), etc. Ik vind het erg leuk om te begrijpen hoe dat dan werkt, zowel technisch, maar zeker ook vanuit organisatieoogpunt.

De techniek staat nooit op zich, maar vormt zich ook door alles wat er omheen gebeurt. Ik kan er dan van genieten als je merkt dat de techniek klopt, dat het logisch in elkaar zit en er goed over is nagedacht. Je weet dan dat de organisatie eromheen ook op orde is. En soms geniet ik ook wel een beetje als dat niet zo is, en je kan zien waardoor dat komt. 

Waarom heb je gekozen voor IT Infra Talents?
Een goede vriend van me werkt bij een van de andere bedrijven van House of Talents, bij DataDolphins. Via hem ben ik bij IT Infra Talents terecht gekomen. Ik heb IT Infra Talents in de eerste gesprekken leren kennen als een ondernemend bedrijf, met veel focus op het team en de onderlinge verbondenheid. Dit sprak mij erg aan. Voeg daaraan toe de mogelijkheid om leuke, uitdagende opdrachten te doen om zo persoonlijk verder te groeien en de keuze was snel gemaakt.

Wat is jouw motto?
Zonder het direct mijn motto te willen noemen, past ‘go with the flow’ denk ik wel goed bij mij. Niet alles loopt altijd zoals je bedacht hebt of graag zou willen. Om daar op een goede manier op te reageren, zijn er een aantal waarden belangrijk voor mij: dankbaarheid, positiviteit en integriteit. Dit probeer ik altijd voor ogen te houden, zowel in werk als privé. Om John Lennon te citeren: “life is what happens to you while you’re busy making other plans”.

Zo geldt het vaak ook bij bijvoorbeeld projecten. Uiteraard bepaal je met elkaar een richting en maak je plannen, maar in de uitvoering zal je soms flexibel moeten zijn. Juist door daar op een open en eerlijke manier met elkaar mee aan de slag te gaan, heb je de grootste kans uiteindelijk de beste resultaten te halen.

Waar kijk je het meeste naar uit?
Als je goed oplet, kan je natuurlijk overal iets van kan opsteken. Bij IT Infra Talents heb ik echter de mogelijkheid om me verder te verdiepen in mijn vakgebied en in voor mij nieuwe markten. Het meest kijk ik dus uit naar het doen van opdrachten waarin ik weer echt nieuwe dingen kan leren.

Kun je iets verrassends over jezelf vertellen?

Door steeds weer iets bij te leren, ben ik de afgelopen jaren ook de ICT ingegroeid. Ik heb Sociologie gestuurd in Rotterdam, dus ik heb niet van oorsprong een technische achtergrond. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is sociologie ook niet een ‘mensen’-studie. Ik heb er juist geleerd om een bepaalde situatie (in het geval van sociologie een maatschappelijke situatie) te begrijpen aan de hand van wat er allemaal omheen nog meer gebeurt. Ik heb geleerd te ontdekken wat bijvoorbeeld het effect is van een bepaalde manier van organiseren op andere plekken in een organisatie of de manier van werken. Deze vaardigheid biedt mij net dat andere perspectief en helpt mij enorm in mijn werk.

Overzicht nieuws
Eelke van den Berg
Eelke van den Berg /
Project Manager

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!