icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws 12/10/2020

"Mijn interesse in de techniek blijft zich met de jaren ontwikkelen"

Tom

Vanaf vandaag mogen we een nieuwe expert verwelkomen bij ons team: Tom Floor. In dit interview stelt hij zich aan ons voor. Welkom Tom!

Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Tom Floor, 34 jaar, en woon in Haarlem met mijn vriendin. In mijn vrije tijd ga ik graag wielrennen, snowboarden of naar de sportschool om gezond te blijven. Maar er schuilt ook een Bourgondiër in mij, ik vind het heerlijk om op de BBQ van alles te grillen, of met vrienden uit eten te gaan.

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied?
Ergens rond 1995 kregen we onze eerste computer in huis, en ik vond dat fascinerend. Later kwam er internet en kwam ik in contact met andere geïnteresseerden. Dat was de tijd van de HCC, wie kent de bijeenkomsten en HCC-dagen nog? Rond die tijd werd hardware ook betaalbaarder, waardoor ik er steeds meer mee kon doen. Ik werk sinds 2007 in de IT en sindsdien merk ik dat mijn interesse niet alleen uitgaat naar de techniek, maar ook naar hoe de techniek aan moet sluiten op wat een organisatie doet, en hoe dit meerwaarde kan opleveren.

Waarom heb je gekozen voor IT Infra Talents
Ik leerde IT Infra Talents voor het eerst kennen bij een migratieproject voor Amarantis Onderwijsgroep waar ik in 2012 aan meewerkte. In de jaren daarop heb ik bij diverse opdrachtgevers gewerkt met experts, totdat ik begin dit jaar een leuke vacature bij IT Infra Talents voorbij zag komen. In de gesprekken merkte ik dat veel collega’s een technische achtergrond hadden, maar ook keken naar het grotere geheel. Dat is precies waar ik naar op zoek was.

Wat is jouw motto?
Mijn motto is “creatief problemen oplossen”. Vaak lijken bepaalde problemen lastig op te lossen, zoals technische beperkingen of tegengestelde belangen. Toch kan je vaak met creatieve oplossingen om problemen heen werken, oplossingen waar je in eerste instantie misschien niet aan dacht.

Waar kijk je het meeste naar uit?
Waar ik het meest naar uitkijk is de energie die ik krijg wanneer je een mooi resultaat bij een opdrachtgever weet neer te zetten!

Vertel iets verrassends over jezelf.
En iets verrassends... toen ik 16 was, ben ik met een groep vrienden naar Parijs gefietst, om Disneyland te bezoeken. We hebben ruim 500 kilometer gefietst en sliepen op campings, en zijn 6 dagen onderweg geweest. Maar we hebben de eindstreep gehaald, en zijn op de foto gegaan met Goofy.

Overzicht nieuws

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!