icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 16/06/2020

"Als Project Manager werk ik het liefste in complexe omgevingen"

Andarr

Vandaag maken we kennis met Rob Loef, Project Manager bij IT Infra Talents. Tijdens het gesprek valt op dat Rob maar liefst drie schermen voor zijn neus heeft. “Dat is niet alleen handig om IT-projecten in goede banen te leiden, maar ook omdat ik thuis vaak vlieg met mijn flight simulator. Ik heb namelijk mijn opleiding tot privépiloot afgerond, iets wat ik altijd al wilde.”

Vanuit deze ‘cockpit’ thuis werkt Rob als Project Manager het liefste in complexe IT-omgevingen, in diverse branches. “Ik heb veel ervaring op het gebied van infrastructuur en dan met name data-infrastructuur.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Hoe Rob ooit in aanraking kwam met zijn vakgebied? “Toen mijn diensttijd er bijna op zat, las ik een advertentie van ICT-bedrijf Volmac Systems & Networks. Het was een wervende tekst, met een vragenlijst om te testen of IT iets voor jou was. Omdat het verhaal me aansprak, nam ik contact op.”

Als Project Manager helpt mijn technische achtergrond mij enorm, omdat ik precies snap waar een engineer of architect tegenaan loopt.
Rob / IT Infra Talents

Rob vervolgt: “Lang verhaal kort: in 1987 begon ik als programmeur bij Volmac: hier ontwikkelde ik tools voor software in Windows 1.01. Daarna deed ik een project bij ING Postbank, waar ik de opkomst van de geldautomaten meemaakte. Ik begon als Systeem- en Netwerkbeheerder, maar later pakte ik steeds vaker de rol van Projectleider in dit soort projecten. Als Project Manager helpt mijn technische achtergrond me enorm, omdat ik precies snap waar een engineer of architect tegenaan loopt.”

Het leukste aan zijn rol  vindt Rob het samenwerken met de verschillende disciplines en het van elkaar kunnen leren. “Daarom is het fijn om bij een bedrijf te werken met een persoonlijke en open sfeer, met respect voor ieder individu en diens mening. Dat kan in elke sector zijn, het is júist interessant om in diverse branches te werken.”

Rob heeft projecten geleid op het gebied van Datacenter- Netwerk & Security Infrastructuren, -implementaties en -migraties. “Ik schakel snel en makkelijk tussen ICT-architecten/engineers en de business stakeholders. En dan dus het liefste in omgevingen waarbij techniek, infrastructuur en medewerkers veranderingen doormaken om specifieke bedrijfsdoelstellingen te realiseren.”

Na twintig jaar te hebben gewerkt bij Volmac kwam Rob in 2009 kwam bij IT Infra Talents terecht en deed hij zijn eerste project bij het ROC Amsterdam. Er volgden meer mooie opdrachten bij onder andere T-Systems, het Financieel Dagblad en Verizon Business, waar hij het beheer deed van een grootbank.

Zijn meest recente opdracht rondde Rob af bij Centric. Hier was hij als Project Manager verantwoordelijk voor het voorbereiden, plannen en migreren van on-premise naar cloudoplossingen voor twee woningbouwverenigingen Woonstad Rotterdam en Rochdale in Amsterdam. “Dit deed ik in samenwerking met IT Infra Talents-architect Harry van Steenoven. Het is natuurlijk extra leuk om met een directe collega aan een opdracht te werken.”

Als Rob een favoriet project moest uitkiezen? “Bij NXP was ik -als Projectleider- verantwoordelijk voor het redesignen en vervangen van de wereldwijde DNS, DHCP, IP-Adress management & NTP infrastructuur voor het kantoren- en fabrieken netwerk. Deze moest snel worden geïmplementeerd, omdat de bestaande oplossing niet meer gesupport werd en dit een continuïteit-risico betekende. Het resultaat was een geslaagde migratie van 40 kantoorlocaties en 7 fabrieken in EMEA, APAC en USA zonder downtime voor de fabrieken in 4 maanden tijd. Dit was een geweldige ervaring waar ik trots op ben.”

Rob Loef is van veel markten thuis en met 30 jaar ervaring bij diverse grote bedrijven altijd een aanwinst voor je project. Ben je op zoek naar een goede Project Manager met technische achtergrond die snel kan schakelen? Rob is beschikbaar voor een nieuwe opdracht. Neem contact met ons op!

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Rob Loef
Rob Loef /
Project Manager

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!