icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Whitebook 29/06/2020

Non-blocking Reactive Streams met Spring Webflux

Cijfers

Bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties is de trend steeds meer om zaken asynchroon en op de achtergrond te verwerken. Wanneer een applicatie grote hoeveelheden data moet verwerken, wil je niet dat de gebruiker niets anders kan doen tijdens het verwerken van de data. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een applicatie die (grote) bestanden moet uploaden, controleren op virussen en ten slotte naar een ander formaat moet converteren. Dit zijn doorgaans operaties die lang duren. Het is daarom wenselijk om dit soort operaties “op de achtergrond” af te kunnen handelen.
Om dit voor elkaar te krijgen, is Spring Webflux sinds Spring 5 toegevoegd aan het Spring framework. Spring Webflux kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van de services, die volgens het Reactive Streams principe werken. Hiermee wordt het mogelijk om operaties asynchroon en non-blocking uit te voeren. Voor de gebruiker lijkt het hierdoor dat de operaties op de achtergrond worden uitgevoerd.
In dit Whitebook nemen we een duik in Spring Webflux en hoe het toegepast kan worden.

Whitehorses
Mike Heeren /
Integratie expert

Download Whitebook

Non-blocking Reactive Streams met Spring Webflux - Mike Heeren / pdf - 365.62 kB

Geen reacties

Geef jouw mening

Reactie plaatsen

Reactie toevoegen

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Geen HTML

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Whitehorses
Mike Heeren /
Integratie expert

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!