icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Whitebook 14/07/2022

Deep Java Library: AI out of the box

Java

In eerdere Whitebooks van mijn hand is de wereld van de Neurale Netwerken al een klein beetje verkend. Daar werd bijvoorbeeld een Google AI Cloud oplossing voorgesteld waarin een Neuraal Netwerk is gebruikt voor het maken van een neuraal netwerk in AutoML [1]. Ook is er sentiment analyse gedaan met een Google NLP oplossing [2]. Met name het trainen van een Neuraal Netwerk is relatief eenvoudig door gebruik te maken

van Google’s AutoML. Echter vereist het trainen van het netwerk toch enige expertise, met name in het prepareren van de (grote) hoeveelheden training- en testdata. Het netwerk kan goed zijn werk doen als het goed is getraind met goede representatieve data, en deze training goed heeft kunnen verifiëren met goede representatieve testdata. En wat nu als het netwerk niet in Google’s cloud moet draaien, maar on-premise, offline? Het is mogelijk het gegenereerde TensorFlow netwerk te downloaden, en te gebruiken. Maar is er niet een eenvoudigere manier?

Voor heel veel AI gerelateerde usecases is het trainen van een eigen netwerk eigenlijk niet nodig. Met name op het gebied van (o.a.) beeldherkenning en object classificatie kan er gebruik gemaakt worden van bestaande netwerken. Deze zijn te gebruiken in software middels diverse (open source) libraries.

Dit Whitebook bekijkt Deep Java Library (DJL), en wordt een Model Zoo toegepast om zeer eenvoudig via beeldherkenning te kijken of een parkeerplaats vol is.

Whitehorses
Laurens van der Starre /
Integratie expert

Deep Java Library: AI out of the box

Whitebook Java / pdf - 1.56 MB

Geen reacties

Geef jouw mening

Reactie plaatsen

Reactie toevoegen

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Geen HTML

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Whitehorses
Laurens van der Starre /
Integratie expert

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!