icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws Integratie 14/11/2022

Integration & Application Talents Developer Derby 2022: Retro Edition

Whitehorses

4 november vond de Integration & Application Talents Developer Derby 2022: Retro Edion plaats. Een geweldige onderlinge programmeerwedstrijd waarbij de collega’s met een zelfgekozen technologie hun idee ontwikkelen en uiteindelijk aan het einde van de dag presenteren. Een jury bepaalt het eindresultaat op onder meer parameters als creativiteit, originaliteit, mate waarin voldaan is aan de opdracht, wat krijgt de eindgebruiker te zien als ook wat er aan code onder de motorkap is gecreëerd.

Expertise

Integratie

Integratie

Over deze expertise

De opdracht

Als opmaat naar de Derby stond om 08.00 uur een heerlijk ontbijt klaar, waarna het startschot werd gelost door collega en spelleider Michel van Zoest.

Michel nam ons mee naar de laatste decennia van de vorige eeuw.
Toen internet nog vrij nieuw was, spelcomputers meer in bits rekenden dan in bytes.
Toen tv-series en films in Nederland pas na maanden of zelfs jaren te zien waren.
Toen informatie op internet nog betrouwbaar was.
Toen iedereen nog op een BBS zat of een MUD speelde via Telnet.
Toen David Hasselhoff en Mr. T. hun hoogtijdagen vierden.

In die tijd waren de meeste mensen op het WereldWijdeWeb vooral op zoek. En daar draaide de opdracht in deze Retro Edition van de Integration & Application Talents Developer Derby 2022 om.

De opdracht was dit jaar iets anders dan andere jaren. Ten eerste omdat het gewoon leuk is om af te wisselen, ten tweede om de nieuwkomers evenveel kans te geven op de eer en glorie als de oudgedienden.


De opdracht dit jaar is kort en krachtig:
Maak een matching-applicatie waarmee aanbieders en zoekenden aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

Waarbij matching in de breedste zin van het woord kan worden geïnterpreteerd en waar creativiteit wordt beloond. Er zijn vele zaken te matchen. Bouw een applicatie waarmee producten en/of diensten aangeboden kunnen worden met bepaalde eigenschappen, waarbij gebruik gemaakt wordt van een algoritme om de beste match te maken voor de zoekende gebruiker op meerdere kenmerken. Maak het Retro!

Whitehorses

Verloop van de dag

Met Retro muziek op de voorgrond en onder het genot van een grote aanvoer van candybars, chips en cafeïne houdende dranken werden de teams ‘geïnspireerd’ tot het uiterste te gaan binnen de mogelijkheden van de zelfgekozen technologieën. 

Alleen de teamnamen waren al veelbelovend en dan laten we de kennis en kunde van onze experts nog buiten beschouwing.

De volgende teams namen deel:

  • Team DONKEY KONG – Boomi
  • Team ZELDA – Spring MVC en Thymeleaf voor de frontend, H2 in memory database met Hibernate voor storage
  • Team MARIO BROS - Angular front-end, Swagger UI, Apache Tomcat, Spring Boot, Database nog niet zeker (Redis/MySQL/MariaDB) 
  • Team TRIPLE THREAT - Thymeleaf voor de frontend, Spring Boot voor de backend, H2 als database 
  • Team OUDE GRIJZE GEITENBREIERS - bouwen een GAMEBOY GAME, voor op de ORIGINELE DMG Gameboy (Gameboy Pocket IPS mod) m.b.v. GB Studio 3. 
Whitehorses
Team DONKEY KONG
Whitehorses
Team ZELDA
Whitehorses
Team MARIO BROS.
Whitehorses
Team TRIPLE THREAT
Whitehorses
Team OUDE GRIJZE GEITENBREIERS

De winnaar

Na de verschillende presentaties en de beoordeling door een 3-koppige jury was om 22.00 uur het winnende team van de Integration & Application Talents Developer Derby 2022: Retro Edition bekend.

Team is ZELDA, bestaande uit Thomas Janssen en Jan van Veen.

Thomas en Jan hebben met Springboot en Thymeleaf als templating engine een applicatie gebouwd, waarmee je feestgangers en organisatoren van raves aan elkaar kan koppelen. Op basis van afstand, muziekstijl en andere criteria wordt de beste match bepaald.

Een zeer verdiende winnaar door vernuftig ontwikkelwerk in een mooi retrojasje. Petje af!

En hier eindigde een prachtige dag met uitzonderlijk mooie eindresultaten gerealiseerd binnen een betrekkelijk korte tijd.

Het is geen vraag OF er een volgende editie van de Integration & Application Talents Developer Derby in 2023 komt, alleen wanneer. Houd onze socials in de gaten!

Whitehorses
Expertise

Integratie

Integratie

Over deze expertise

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!