icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws LowCode 14/02/2023

"Het ondernemerschap van het midlance-model is erg aantrekkelijk"

Integration & Application Talents

Jowan Wondergem begint als midlancer bij Integration & Application Talents in de rol van lowcode-expert. Hij stelt zich graag voor.

Expertise

LowCode

Onze Lowcode experts: de top van de markt

Over deze expertise

De weg naar IT

Ik kom oorspronkelijk uit Zeeland maar woon nu al tien jaar in Haarlem. Dat vind ik heerlijk: lekker dicht bij de stad én vlak bij het strand. Na mijn studie technologie en multimedia-design in Portugal heb ik eerst gewerkt als grafisch ontwerper en webdesigner. Later ben ik me meer op IT gaan richten. De afgelopen tien jaar heb ik bij IT-bedrijf Incentro gewerkt als expert, waar ik me de laatste tijd voornamelijk heb beziggehouden met lowcode-platform Mendix. Mijn interesse voor grafische vormgeving is trouwens niet helemaal verdwenen: in mijn vrije tijd teken en schilder ik heel graag. 

Midlance-constructie

Na tien jaar bij dezelfde werkgever had ik wel behoefte aan een nieuwe omgeving. Je moet oppassen dat je niet té comfortabel gaat zitten en zorgen dat je nieuwe dingen blijft doen. Ik heb aan het begin van mijn carrière een tijd gefreelancet en heb overwogen om dat opnieuw te doen, maar de combinatie van ondernemerschap en zekerheid in de midlance-constructie hier is wel erg aanlokkelijk.

Verder heb ik een zwak voor het startup-effect: met een klein clubje heel ervaren mensen de schouders eronder zetten, dat vind ik mooi. Wat ik ook leuk vind, is dat je hier een mix hebt van verschillende leeftijden en achtergronden.

Overstap Integration & Application Talents

Dat laatste had zeker gekund. Sinds het moment dat ik mijn LinkedIn-profiel had aangepast en had aangegeven dat ik in was voor een nieuwe uitdaging, werd ik overspoeld met reacties. Expertise in lowcode is inmiddels erg gewild. Vijf jaar geleden moest je nog vaak uitleggen wat het was, nu groeit het als kool.

Toch heb ik Integration & Application Talents via een vacature gevonden. Daarna heb ik een heel leuk gesprek gehad met Business Manager James. Na wat bedenktijd heb ik uiteindelijk besloten de stap te zetten. Ik weet al bij welke opdrachtgever ik aan de slag ga en ik heb er veel zin in!

Toekomst

Bij een verzekeraar word ik als lowcode-expert sparringpartner bij het opzetten van het Mendix-platform. Ik ga veel samenwerken met andere experts en ik ga iemand opleiden die zich voor het eerst gaat verdiepen in Lowcode. Het opleiden en delen van kennis is iets waar ik veel ervaring in heb en veel plezier uit haal.

Nog iets waar ik naar uitkijk: de bijeenkomsten met collega's van andere bedrijven bij House Of Talents. Er zijn ook experts op het gebied van HR en business-analyse, onderwerpen die ik heel interessant vind. Ook die collega's wil ik graag leren kennen.

Overzicht nieuws
Expertise

LowCode

Onze Lowcode experts: de top van de markt

Over deze expertise
Jowan Wondergem
Jowan Wondergem /
Lowcode Expert

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!