icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Blog 26/04/2022

Successen delen? Waarom zou je dat doen?

Vergadering

In mijn werk als Business Manager bij IT-bedrijf Integration & Application Talents valt op dat het delen van persoonlijke successen voor een groot aantal professionals een uitdaging is.

Deels bepaald door het karakter van de IT-er, maar vooral omdat het delen van succes buiten hun comfort zone ligt.
Hoe leuk is het successen te vieren en ervan te genieten? Een geluksmoment dat je mag ervaren. Positieve energie die als brandstof dient voor de volgende uitdaging die op je ligt te wachten.

Neem een collega die, op individuele basis met een aantal andere professionals, de opdracht kreeg binnen een extreem kort tijdsbestek een technische oplossing te bedenken voor een cruciaal onderdeel binnen een applicatie. De diverse oplossingen werden vervolgens gepresenteerd aan ‘de board’. De oplossing van onze collega werd gekozen, verder uitgewerkt en geïmplementeerd.

Een super resultaat! En toch kon onze collega er niet van genieten. Zijn succes delen was al helemaal niet aan de orde. Reden? Hij was er niet van overtuigd dat zijn oplossing de beste was. Zijn gevoel was dat als hij meer tijd had gekregen er mogelijk een andere oplossing door hem zou zijn gepresenteerd. Feit blijft dat iedereen zo weinig tijd ter beschikking was gesteld en zijn idee als beste werd beoordeeld.

Na een geweldige prestatie denken veel mensen ‘oké … en weer door’, terwijl het zo belangrijk is even stil te staan bij een succes. De meest gehoorde reden voor het niet delen is dat een behaald resultaat vluchtig is, terwijl in mijn beleving succes een factor is die iets zegt over een persoon en een doorlopen proces. Welk pad heeft iemand bewandeld om tot dat succes te komen? En welke lessen zijn op die weg geleerd? Naast het feit dat het jezelf inzichten geeft, kan je anderen inspireren en helpen met jouw ervaringen. Ook de verbindende werking binnen een team is een niet te onderschatten positief bijeffect van het delen van succes.

Diverse opleiders bieden trainingen aan over hoe je succes kan leren te behalen. Zelf zou ik het geweldig vinden als een training mensen leert genieten van behaalde successen door te delen. De waardering die je hiermee van anderen oogst, verhoogt het zelfvertrouwen en het aanzien. En wees eerlijk … samen feestvieren zorgt voor een positieve vibe en is toch het leukste wat er is?

Ik start in ieder geval met het activeren van de bewustwording bij mijn collega’s door hun successen binnen ons bedrijf te delen. Doe je mee?

overzicht blog

Geen reacties

Geef jouw mening

Reactie plaatsen

Reactie toevoegen

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Geen HTML

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!