icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents
Nieuws 26/02/2024

“Ik ben niet gebonden aan kantoor, dit laat zien dat remote werken prima mogelijk is”

Ravi Ramautar Expert Engi Talents op Bonaire

Ravi Ramautar werkt sinds januari 2024 als Engineer Expert bij Engi Talents NL. En dat doet hij op een bijzondere manier. Hij werkt namelijk remote vanaf Bonaire. ”Ik vind het fantastisch dat deze constructie met werken op afstand mogelijk is gemaakt door Engi Talents NL.”

Het plan om vanuit het buitenland te gaan werken, was er niet direct, vertelt Ravi. “Toen ik net mijn contract had getekend bij Engi Talents NL, veranderden mijn omstandigheden. Mijn vrouw kon voor haar werk voor een half jaar naar Bonaire. Ik heb dat toen met Engi Talents NL besproken en het eerste idee was om mijn contract later in te laten gaan. Maar daarna ontstond het idee om een opdracht op afstand te vinden. Zo kon ik toch alvast beginnen én gewoon met mijn vrouw meegaan naar Bonaire.”

Beginnen zonder inwerken

Bij zijn vorige werkgever, Wuppermann Staal Nederland, was Ravi bezig met verschillende projecten, waaronder het digitaliseren van diverse rapportages. Toen Ravi uit dienst ging, wist hij dat die projecten nog niet klaar waren en hij wist ook dat nog niemand het werk had overgenomen. En dat bracht hem op ideeën. “Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met mijn ex-werkgever om te vragen wat de status was van mijn oude project. Dat bleek nog stil te liggen. Ze stonden ervoor open dat ik het werk af zou maken als opdracht via Engi Talents NL. De Business Managers van Engi Talents NL hebben voor mij alles uitgezocht, hebben de gesprekken gevoerd met Wuppermann Staal Nederland en uiteindelijk alles rondgemaakt. Als er één bedrijf was waar ik dit zo kon doen, dan was het wel bij Wupperman, omdat ik niet meer ingewerkt hoefde te worden. Ik kon naadloos instappen om het project af te ronden, maar dan vanuit Engi Talents NL.”

Oefenen met ondernemen

Ravi vindt het heel fijn om op deze manier te kunnen werken. “Ik ben niet gebonden aan kantoor of thuis, dus het laat ook zien dat remote werken heel goed mogelijk is. Ik kan me voorstellen dat ik op een gegeven moment wel wat meer collega’s om me heen wil en dus toch weer terugga naar een vaste plek. Ik heb chemical engineering gestudeerd en daar hoop ik straks opdrachten in te krijgen. Voor het verduurzamen van processen bijvoorbeeld. Ik heb destijds voor Engi Talents NL gekozen vanwege de mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Ik wilde graag voor meerdere opdrachtgevers werken, maar ook wat meer ondernemen. Ik wil uiteindelijk wel echt als zzp’er werken, maar om meteen in het diepe te springen, is lastig. Het Midlance concept is een ideale tussenstap.”

Overzicht nieuws

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!