icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij EngiTalents
Nieuws 05/02/2024

Boeien en (ver)binden bij Engi Talents – een terugblik op samenkomsten van expertises

Engi Talents nieuwjaarsborrel met experts

In een wereld die steeds meer digitaal en deugdelijk wordt, blijft de behoefte aan echt menselijke verbinding onverminderd groot. Het vermogen van anderen om te boeien en te verbinden is van onschatbare waarde in zowel persoonlijke als professionele relaties.

De kracht van bronnen van invloed

Eén van de thema’s voor 2024 binnen Engi Talents NL is dan ook ‘Boeien & (ver)binden’. Ook in 2023 hebben we dat al vorm gegeven. Zo hebben we op 26 oktober 2023 een Meet & Eat HSE georganiseerd. Onze gastspreker Marius van Alphen, HSE Manager voor een internationale Chemical organisatie, nam ons mee in zijn verhalen en (internationale) ervaringen. Als HSE Manager had hij veelal te maken met gedrag- en cultuurveranderingen. Cultuurverandering, gedragsbeïnvloeding en verandermanagement zijn veelvoorkomende zaken die je als HSE Expert binnen dit vakgebied tegenkomt. Vandaar de naam van de sessie: ‘’De kracht van de bronnen van invloed - Van HSE Manager naar Change Manager’’.

Crossborder sessie

Ook op 30 november organiseerden wij een Meet & Eat Engineering met gastsprekers Muriël Keuning-Scheffers en Marco Rooijakkers. Zij namen ons mee in de huidige ontwikkelingen van Fontys Hogeschool Technische Opleidingen. Hoe ziet zo’n opleiding Techniek er anno 2023 uit? En wat wordt er hedendaags van een Technisch student verwacht? Sluit dat ook aan op het werkveld en de huidige technische wereld?
Muriel en Marco gaven een uitgebreide presentatie over welke mogelijkheden er zijn m.b.t. deeltijd opleidingen, cursussen en master classes die Fontys momenteel organiseert. Maar ook deelden onze Engineer Experts hun ervaringen en behoeftes met de gastsprekers. Van opleidingen en trainingen voor een professional, of wellicht voor leden van een team, tot behoefte aan studenten die een bepaald deelproject zouden kunnen oppakken. Het was een event in samenwerking met Engi Talents België. Vandaar de naam ‘Crossborder sessie’, waarbij we graag de grenzen tussen het studielandschap en het werklandschap zo veel mogelijk wilden ‘vervagen’.

Verbinding tussen Experts

Beide avonden waren niet alleen inhoudelijk interessant, maar zeker ook supergezellig. De gastengroep bestond niet alleen uit onze eigen Experts, maar ook uit Freelance Professionals uit ons netwerk. Leuke anekdote; twee van onze gasten kwamen elkaar na zo’n 15 jaar weer tegen. Van elkaar niet wetende dat ze beiden een zakelijke relatie van Engi Talent NL zijn. Het bleken oud-collega’s te zijn en ze vertelden ons die avond alle mooie verhalen van destijds.

Technisch samenzijn

En dan 9 januari 2024; onze Engi Talents nieuwjaarsborrel in ’s-Hertogenbosch voor al onze Experts. Geen inhoudelijk programma dit keer, maar wel een gezellig samenzijn waarbij zowel een aantal van onze Engineer- als HSE Experts aanwezig waren. Natuurlijk met lekkere hapjes en drankjes en veel inhoudelijke, technische verhalen. Zo kwam de liefde voor het vak toch weer naar boven.

Trots …. Op onze verbindende factor! 

Engi Talents nieuwjaarsborrel met experts
Engi Talents
Gitte van Polanen Petel /
Business Manager

Wil jij het team van Engi Talents versterken als midlancer? Neem contact op!