icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Digital Talents
Nieuws Digital Marketing 12/10/2022

“Iedereen heeft zijn eigen expertise, dus je kunt veel van elkaar leren”

Digital Talents

Ira Lam werkt als midlancer voor Digital Talents en is direct gestart als online campagne specialist bij The Human Network. Een unieke eerste interim opdracht binnen de muren van onze 22 bedrijven. Het midlancen sprak haar aan omdat het net wat anders is dan weer in dienst te gaan bij een bedrijf. Ira zegt daarover: “Midlancen geeft me veel vrijheid. Ik wil samen met mijn partner een reis maken naar Japan en kan nu vrij nemen wanneer ik wil. Dat is voor mij ideaal.”

Expertise

Digital Marketing

Experts op het gebied van Digital Marketing

Over deze expertise

Connectie met vakgenoten

Ook de diversiteit was voor Ira een doorslaggevende keuze om voor het midlance model te kiezen. “Omdat het hierbij gaat om interim opdrachten kom je bij verschillende opdrachtgevers en bedrijven terecht. Steeds die afwisseling maakt het leuk.” Toen Ira op zoek ging naar een andere baan, heeft ze ook de mogelijkheden onderzocht om te gaan freelancen. Die stap voelde voor haar te groot en ze zag op tegen de administratieve rompslomp die het met zich meebrengt. Ze kwam in contact met Yorn van Digital Talents. Hij vertelde haar over de voordelen van het midlancen, waaronder het uit handen nemen van administratieve taken, en bood haar direct een vast contract aan. “Yorn is niet echt een manager, althans zo voelt het niet voor mij. Een manager is iemand die boven je staat en leiding aan jou geeft. Bij Digital Talents zijn we allemaal gelijkwaardige collega’s. Ik zie Yorn meer als een agent die samen met jou naar interim opdrachten zoekt. Daarnaast biedt hij een luisterend oor en kan ik met hem sparren. Ook de connectie met andere vakgenoten binnen Digital Talents is fijn, het biedt een vaste stek en je maakt onderdeel uit van een team, ook al spreek je elkaar niet super vaak. Wel wordt er veel georganiseerd zoals borrels en evenementen met collega’s. Zo volgen we binnenkort met het hele team de training Google Analytics 4.”

Resultaten behalen

Ira kon direct aan de slag in opdracht bij The Human Network. Daar maakt ze onderdeel uit van het marketingteam. “Ik startte er met online campagnes op onder andere LinkedIn voor een aantal bedrijven van The Human Network. Dat aantal breidt zich steeds verder uit. Ik houd maandelijks evaluatiegesprekken met de businessmanagers en bespreek met hen wat er geoptimaliseerd kan worden. Wat gaat goed? Hoeveel leads hebben we binnen gekregen? Hoeveel mensen hebben we via de online campagne aangenomen? Iedereen is super enthousiast en wil er echt een succes van maken.” Omdat Ira een brede online marketeer is, vindt ze het leuk om naast online campagnes ook andere dingen op te pakken. “Daarom houd ik me, naast de campagnes, ook bezig met het optimaliseren van de website, bijvoorbeeld conversie optimalisatie om meer leads binnen te halen (CRO) en het verhogen van het organisch verkeer naar de website (SEO). Analyseren, optimaliseren, testen en zien dat je resultaat hebt behaald, vind ik het leukst aan mijn werk. Ik zit graag aan de knoppen.”

Expert in je vakgebied

Het midlancen was voor Ira nog onbekend voordat ze in aanraking kwam met Digital Talents. “Dat geldt voor heel veel mensen. Daarom richten we ons met de online campagnes op het promoten van het midlance model.” Volgens Ira heeft het veel voordelen. “Ik ben er echt op vooruit gegaan. Door trainingen ben en blijf ik van alles op de hoogte, ik kan met mijn collega’s sparren. Ieder heeft zijn eigen expertise, dus je kunt veel van elkaar leren. Je hebt je collega’s in het team maar ook van het bedrijf waar je in opdracht zit, je leert veel mensen kennen en ontwikkelt een groot netwerk. Daarnaast ben je heel vrij in je keuzes. Ik heb nu niet iemand boven mij die me vertelt wat wel en niet kan, vrijheid is voor mij heel belangrijk. Een fijne bijkomstigheid is de beloning, gemiddeld verdien je meer dan in loondienst. Je wordt gezien als expert in je vakgebied.” Aan de slag gaan als midlancer betekent ook dat je zelfverzekerd moet zijn. “Bij het zoeken naar nieuwe interim opdrachten ga je steeds op sollicitatiegesprek. Je moet jezelf goed kunnen presenteren want je hebt concurrentie van andere freelancers. Zelf ben ik nog steeds ontzettend blij met deze stap, ik zou het elke expert aanraden.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
Expertise

Digital Marketing

Experts op het gebied van Digital Marketing

Over deze expertise
Ira Lam
Ira Lam /
ONLINE PERFORMANCE MARKETEER

Benieuwd wat de experts van Digital Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!