icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Digital Talents
Nieuws Digital Marketing 07/03/2022

“Als e-commerce specialist help ik andere ondernemers groeien”

Digital Talents

We stellen graag onze nieuwe collega voor: Jelle Sprangers. In maart 2022 start Jelle als e-commerce specialist bij Digital Talents. Benieuwd wie hij is, wat hij doet en naar zijn achtergrond? Maak kennis met Jelle!

Expertise

Digital Marketing

Experts op het gebied van Digital Marketing

Over deze expertise

Groningse roots

“Samen met mijn twee kinderen en vriendin woon ik in Hilversum. Onze beiden roots liggen in Groningen. De meesten zouden zeggen dat we ver van huis zijn, maar wij rijden er zo naartoe. Dat doen we dan ook regelmatig. Verder sport ik veel, ik houd van kickboksen, mountainbiken en hardlopen. Je steekt hier in Hilversum zo de hei op, je bent direct in de natuur. Heerlijk om outdoor te sporten. Verder ben ik veel met de kinderen bezig en heb ik een groot sociaal netwerk. Als gezin zijn we dus veel on the road. Wat betreft opleidingen, heb ik het lange traject gevolgd. Ik begon op de mavo waarna ik MBO 4 Handel en Ondernemerschap ging doen. Vervolgens rondde ik mijn HBO Facility Management in Groningen af.”

E-commerce business

“De rode draad door mijn carrière is altijd sales geweest. Vanuit de detailhandel liep ik een aantal stages in winkels waar ik goed luisterde naar de wensen van de opdrachtgever. Dat zit echt in mijn bloed, ik vind het leuk en interessant. Daarna studeerde ik af op HBO Facility Management met een specialisatie Vastgoedmanagement. Na mijn studie heb ik diverse commerciële banen gehad in de sales. Op een gegeven moment richtte ik mijn eigen bedrijf op, een online business in sportkleding. Mijn schoonvader was verantwoordelijk voor het sportmerk in de Benelux en was nog niet online aanwezig. Dat ging ik doen. Ik heb daar ongelooflijk veel van geleerd, en met name hoe je een online shop rendabel maakt. Dat was voor mij het startpunt om aan het stuur te staan van e-commerce en de opzet van een business. Het was een bewuste keuze om uiteindelijk het bedrijf te verkopen.”     

Logistiek en betalingen

“Naast e-commerce deed ik daarna ervaring op in de logistiek, dat was voor mij heel waardevol. Mijn kracht ligt bij het opzetten van webwinkels en het optimaliseren daarvan. Nu kon ik daar ook verschillende bezorgopties vanuit de webwinkel aan toevoegen. Het verbeteren van de user experience met logistieke diensten levert veel op aan conversie. Zo maak je meer omzet met je dienstverlening. Omdat ik vond dat ik nog te weinig verstand had van betalingen binnen e-commerce, ben ik overgestapt naar een partij waar ik die ervaring kon opdoen. Afgelopen zomer begon het eigen ondernemerschap weer te kriebelen. Ik wil graag andere ondernemers helpen groeien als e-commerce specialist. En dat is precies de rol die ik ga uitoefenen bij Digital Talents.”

Online vindbaarheid

“Bij Digital Talents doe je het samen. Ik was op zoek naar een plek waar ik mijn kennis en ervaring kon delen, want alleen is ook maar alleen. Het midlance-concept vind ik daarom erg interessant. Ik zie het als het nieuwe werken en je kunt er op verschillende vlakken je voordeel uithalen. Dat geldt voor beide kanten. Mijn netwerk is heel groot, het gaat er niet om wie je bent maar wie je kent. Dit in combinatie met mijn ervaring en kennis, is een mooi visitekaartje om bedrijven verder te helpen. Online goed vindbaar worden is eigenlijk echt een hobby van mij. Welke software kun je er het best voor gebruiken, hoe richt je de etalage van je webwinkel in? Maar wellicht ook offline, hoe breng je offline naar online als omnichannel oplossing? En hoe gebruik je de backend om orders te verwerken en de administratie bij te houden? Daarin adviseren vind ik super leuk. Met minder kosten meer omzet maken als resultaat voor de opdrachtgever.”

Nuchterheid

“Ik ben iemand die het heel leuk vind om tussen de commercie en de techniek in te zitten. Ik begrijp developers heel goed, maar kijk bij de ontwikkeling ook naar de commerciële doelstellingen. Om mijn kennis up to date te houden, run ik zelf ook nog een webwinkel. Ik ben minder van het plannen bedenken, maar meer hands on en met mijn voeten in de klei staan. Het schrijven van uitgebreide plannen is niet voor mij weggelegd, ik werk liever met een strakke projectbrief met een actielijst en een voortgangspresentatie. Ik wil er op een normale, nuchtere manier doorheen lopen. Dat noemen ze ook wel Groningse nuchterheid, daar komen mijn roots goed van pas. Als je op een gegeven moment weet hoe bepaalde trucjes werken, kun je dit uitrollen over allerlei producten. Alles wat digitaal gaat, vind ik interessant. Daarom heb ik een passie voor e-commerce ontwikkeld. Ondernemers helpen om de digitale weg beter te maken.”

Expertise

Digital Marketing

Experts op het gebied van Digital Marketing

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van Digital Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!