icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws Python 04/08/2022

“Mijn focus ligt op de persoonlijke groei van de experts”

dev

The Human Network heeft er vanaf 1 september weer een nieuwe start-up bij. De jongste telg draagt de naam Dev Talents Aan het roer staat Business Manager Kris Bansie. “Mijn focus ligt heel sterk op de persoonlijke groei van de experts. Zij bepalen hierbij zelf de richting. Het is de bedoeling dat ze met elke nieuwe interim opdracht een stap voorwaarts zetten.”

Expertise

Python

Wij gaan voor (persoonlijke) groei

Over deze expertise

Kris heeft zelf ook een achtergrond als software engineer/ developer. “Ik heb jarenlang als programmeur op interim oplossingen gewerkt. Dat vond ik superleuk om te doen. Ik ben ook projectmanager geweest. Daarna ben ik steeds meer de commerciële kant op gegaan.”

Dat is inmiddels alweer lange tijd geleden, vertelt hij. “Maar ik heb altijd contact gehouden met developers en de techniek. Ik vind het heel leuk om die ontwikkelingen te blijven volgen." Met name de combinatie tussen technologie en creativiteit vindt Kris interessant. “Dat is eigenlijk ook de reden waarom ik dat wereldje zo leuk vind. Je hebt te maken met mensen die oplossingen moeten bedenken. En daar heb je creativiteit voor nodig.”

Housemuziek
Die combinatie van technologie en creativiteit past hij ook toe in zijn vrije tijd. Hij maakt namelijk zelf housemuziek. “Ja, ik ben actief als dj, dus dat is hartstikke leuk”, vertelt hij enthousiast. Kris woont in Bennebroek en samen met zijn vriendin heeft hij vijf kinderen in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. “We hebben geen kinderen met elkaar, maar we hebben een samengesteld gezin. En dat is heel gezellig.”

Kris heeft jaren geleden al eens een bedrijf gerund, samen met een compagnon. “Dat was in de bemiddeling van freelancers met als specifieke focus Application Developers voor de financiële sector. Dat heb ik vier jaar gedaan, dus die ervaring neem ik mee.”

Hij gaat nu werken met Python en PHP Developers. “Dat zijn Developers met betekenis voor groei, of Python en PHP Developers die ondernemingen helpen een stap voorwaarts te zetten. Ik wil de experts aandacht geven en ze verder helpen in hun groei. Dat kan professioneel zijn, maar ook op persoonlijk vlak. Dat vind ik heel belangrijk.”

Ondernemen in loondienst
Kris gaat via The Human Network ondernemen in loondienst. “Maar ik ben uiteraard wel eindverantwoordelijk voor de resultaten”, voegt hij toe. “Voor alle staffuncties, IT- en facilitaire ondersteuning heb ik het team van The Human Network achter mij staan. Dat ik daar geen omkijken naar heb, vind ik een heel fijn gevoel.”

Daarnaast is er binnen The Human Network een aantal IT-development clubs actief met een andere focus dan Dev Talents. “Ik ben de vierde development club, en wij gaan onze krachten bundelen en we verwijzen aan elkaar door. Ik hoef dus niet opnieuw het wiel uit te vinden, en dat is prettig.”

Net als de andere IT-development clubs, gaat Kris ook werken met het Midlance-principe. Het is de bedoeling dat hij de Developers regelmatig opzoekt op de plek waar ze zijn gedetacheerd. “Ik ga naar ze toe om die verbinding te maken en te houden. Ik wil weten wat er speelt; inhoudelijk op het werk, maar natuurlijk ook op commercieel vlak. We gaan ook leuke, interessante bijeenkomsten organiseren, onder meer vakinhoudelijk, zodat er kennisdeling plaatsvindt. Want één van de onderscheidende factoren van het midlancer zijn, is dat je niet alleen bent. Je hebt collega's waarmee je ervaringen kunt delen of van wie jij nieuwe dingen kunt leren. En je wordt ook ontzorgd; er worden een heleboel dingen voor je geregeld. Je hebt bijvoorbeeld geen omkijken naar acquisitie. En dat is een groot voordeel.”

Werkgeluk
Kris wil met zijn nieuwe bedrijf Developers oprecht werkgeluk bezorgen. “En hoe doe ik dat? Door voor hen dé Midlance club te zijn op het gebied van Python en PHP waar zij trots op zijn. En waarom zijn ze trots? Omdat ze groei, fun, eerlijkheid en ontzorging ervaren. Dat is mijn stip op de horizon. Ik hoop dat al mijn Developers over een jaar gelukkiger zijn in hun werk dan voorheen. Dat is waarvoor ik het doe.”

Zijn enthousiasme is gevoed in de praktijk. “Ja, door mijn eigen ervaringen”, knikt hij. “Ik put uit de dingen die ik belangrijk vind; wat vind ik goed bij de bedrijven waar ik in het verleden heb gewerkt? Die dingen neem ik mee. En de zaken die in de praktijk niet zo goed uitpakten, die ga ik zeker anders doen.”

Een voorbeeld van iets dat hij niet positief vindt, is mensen onvoldoende vrijheid geven, oftewel micro managen. “Ik denk dat dit groei en vrij handelen afremt.” Zaken die hij wel positief vindt zijn openheid, gelijkheid en eerlijkheid. “Respect is één van mijn kernwaarden. Bij mij staat de deur altijd voor iedereen open. En ik denk ook dat het goed is om die openheid en eerlijkheid aan iedereen duidelijk te maken, zodat ze weten wat ze aan me hebben en wat ze van mij kunnen verwachten. Ik vind het leuk om mensen voorzichtig hulp aan te bieden, en ze niet een bepaalde richting op te dwingen.  Door mensen met kleine stapjes buiten hun comfortzone te begeleiden, help je ze te groeien.”

Overzicht nieuws
Expertise

Python

Wij gaan voor (persoonlijke) groei

Over deze expertise

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?