icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 02/11/2022

“Ik heb wel de voordelen van zelfstandig zijn, maar niet de nadelen"

EportaConsult

“Mijn hart heeft altijd al gelegen bij softwareontwikkeling. Al op de lagere school begon ik met programmeren.”, vertelt Kenneth Jansen. “Na mijn opleiding deed ik vakantiewerk waarbij ik me bezig hield met processorkaarten, puur hardware dus. Uiteindelijk maakte ik er een tool om inkomende en uitgaande services te automatiseren. Vervolgens boden ze mij daar een baan aan als software engineer. En zo ben ik in het vak gerold.” Sinds oktober verwelkomden we hem bij Dev Talents als .NET expert en zet hij zijn kennis in bij nieuwe interim opdrachten.

.NET specialisatie

Kenneth volgde diverse hogere opleidingen en cursussen die binnen zijn vakgebied passen. Een aantal jaar werkte hij met name met programmeerbare logische sturing (PLC) en stapte uiteindelijk over naar visualisatiesystemen, databases en datasystemen. Sinds 2003 heeft hij zich gespecialiseerd in .NET. “Het meeste leer je toch wel on the job”, legt Kenneth uit. “Ik heb veel verschillende projecten gedaan voor grote opdrachtgevers. De laatste jaren heb ik mooie dingen neergezet, ik werkte vanuit interim oplossingen. Ik houd van de afwisseling die werken op interim basis mij biedt. Het zorgt ervoor dat ik een aardig CV heb opgebouwd. Ik heb verschillende bedrijfsculturen leren kennen en kreeg steeds te maken met andere technieken en systemen. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd.”

Fullstack

Als .NET expert is Kenneth fullstack in te zetten, van frontend tot backend. “Ik ben ook thuis in Javascript en Frameworks. Het is simpelweg een manier van denken, ik pak nieuwe dingen snel op.” In oktober is Kenneth direct gestart aan zijn eerste interim opdracht bij pensioenfonds PGGM. “Ik ben terecht gekomen in een gezellig team bij een leuk bedrijf. Ze doen dingen op hun eigen manier en dat is voor mij opnieuw heel leerzaam. Ik draai mee in het team dat de backend verzorgt, de systemen die tussen de dataopslag en de frontend zitten. Als er via de frontend gegevens van een opdrachtgever worden opgevraagd, gaat dat via ons systeem en zorgen we ervoor dat het bij de aanvrager in een mooi format binnenkomt.”    

Mensenmens

De keuze om voor Dev Talents aan de slag te gaan als midlancer lagen volgens Kenneth voor de hand. “Ik heb wel de voordelen van zelfstandig zijn, maar niet de nadelen. Daarnaast zijn de collega’s enthousiaste mensen, Dev Talents is een leuke club en dat vond ik belangrijk in mijn keuze.” Volgens Kenneth is het vooral zijn jarenlange ervaring waar toekomstige opdrachtgevers van kunnen profiteren als hij bij ze aan de slag gaat. “Daarnaast ben ik een mensenmens, ik werk dus graag onder de mensen. Ik ben professioneel, maar een grapje tussendoor moet ook kunnen. Dat maakt het werk juist leuk.”

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?